Mladi župe sa splitskog Sućidra pomažu obnovu vukovarskog vodotornja

Ljeti na splitskom Sućidru “nema godišnjeg odmora”

Ljeti na splitskom Sućidru “nema godišnjeg odmora”, barem što se tiče djelovanja djece i mladih u župi. Uz pjevačko Lito, od kraja školske godine do početka nove, organizirana je i ljetna radionica mladih volontera župe svetog Andrije.

A kakav je to bio ljetni “posao” mladih iz župe? Crtanje, bojanje, lijepljenje školjki i oblutaka na drvene ili staklene podloge, oslikavanje drvenih kutijica i platnenih vrećica! Bilo je i avangardnih rješenja. Nalazeći se po dogovoru u jutarnjim i popodnevnim satima kroz tri tjedna, 20-ak mladih vrsnih ruku, ujedno volontera župe, napravilo je oko stopedeset radova. Glavni motivi radionice bili su vučedolska golubica i vukovarski vodotoranj. Geslo radionice bio je “Sućidar Vukovaru”. Na svaki rad je zalijepljena, za tu prigodu posebno tiskana naljepnica sa spomenutim geslom.

Održane su dvije prodaje: prva je bila na dan “Oluje” koji je u gradskom kotaru obilježen 3. kolovoza prigodnim programom koji je započeo Misom za domovinu i župnikovim blagoslovom, a druga je bila u nedjelju 25. rujna. Već nakon prve dvije (od četiri) nedjeljne mise prodani su svi preostali radovi nakon prve prodaje. Sav prikupljen novac 6254 kune uplaćen je na žiro-račun za obnovu vukovarskog vodotornja.

Prodavači su bili upravo oni koji su dali da se njihove “male ruke slože” i načinili toliko hvalevrijednih radova. Na dane prodaje odjenuli su majice s geslom radionice i citatom koji ih opisuje i u kojem su pronašli nadahnuće: “Nisam došao da mi služe, nego da služim” (Isus).

MISIJA / IKA

Odgovori

Skip to content