KONAČNI RASPAD NARODNE KOALICIJE

Foto: FaH

Predsjednici stranaka koje su činili Narodnu koaliciju zatražili su da ih predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović sutra na konzultacije primi pojedinačno, prenosi N1.

”Ne znam hoće li predsjednica udovoljiti zahtjevu koji smo joj u dopisu uputili mi iz SDP-a, Ivan Vrdoljak uime HNS-a i Silvano Hrelja iz HSU-a, no naš je stav da se zbog raspada koalicije koja je zajednički izišla na izbore trebamo pojaviti pojedinačno”, kazala je Opačić koja će sutra u Ured predsjednice doći s kolegom Sinišom Hajdašem Dončićem a, kako se doznaje, Zoran Milanović neće doći.

Opačić je Beljaku poručila kako ne može istodobno biti u opoziciji i podržavati vlast.

”SDP je oporba, a u oporbi ostaju i HNS te HSU. Što se SDP-a tiče, konzultacije će kratko trajati jer kao oporbena stranka nemamo što puno reći. Stvar je političke kulture odazvati se na predsjedničin poziv na konzultacije”, kazala je Opačić.

Ivan Vrdoljak, predsjednik HNS-a, također je konstatirao kako Narodna koalicija više ne postoji. ”Postojala bi da smo osvojili vlast, ali koalicije u oporbi nema”, kazao je.

Krešo Beljak, koji je proglašen krivcem za raspad, izjavio je da HSS-ovci ipak neće dati potpise Plenkoviću za mandatara. Žao mu je što je pogriješio s izjavom o podržavanju nove Vlade te tvrdi kako je ta podrška načelna i ona znači davanje kredibiliteta većini.

Autor: Večernji list

Odgovori

Skip to content