Ove hrvatske top destinacije oduševile su Britance…

Trogir i Hvar kao spoj modernog i povijesnog oduševio je strane novinare, jer se Daily Mail ponovno osvrnuo za Hrvatsku i domaći turizam. S obzirom na mali broj stanovnika, Hrvatska ne djeluje prenapučeno pa čak ni s rekordnim turističkim posjetima, pa i dalje privlači velik broj posjetitelja. Daily Mail ostao je oduševljen povijesnošću gradova na hrvatskoj obali – od Trogira s palačama i crkvama iz 13. stoljeća do Hvara te njegove tvrđave i palače...

Stari dio grada u Trogiru jedno je od mjesta koje je zaštitio UNESCO, navodi se u članku, što po njima nije ništa čudno, s obzirom na gotičku katedralu sv. Lovre te veliku i malu palaču Ćipiko.Trogir je poznat i po najvećoj tržnici u Hrvatskoj.

Drugo mjesto koje se preporučuje je Hvar. Kao jedan od najljepših otoka na svijetu, poznat po poljima jorgovana i lavande donesenim iz Francuske u 18. stoljeću privlači na dnevnoj bazi oko 20 tisuća posjetitelja. Otok Hvar, osim toga, turistima nudi nevjerojatan broj kulturnih zanimljivosti koje sežu više od 2 tisuće godina u prošlost, sve do napoleonske tvrđave i austrougarskog lječilišta – današnjeg hotela Palace. Benediktinski samostan, kako se navodi na portalu, osnovan je u 17. stoljeću te još uvijek proizvodi čipku od niti agava.

Hvarska katedrala, nadalje, arsenal iz 13. stoljeća, obnovljen i nadograđen u 17. stoljeću, te gotičko-renesansna crkva Navještenja iz 14. stoljeća samo su neki od zanimljivih mjesta koja se u Hvaru mogu posjetiti.

Izvor: ovdje

Odgovori

Skip to content