Tomo Medved komentirao braniteljsku prijavu protiv Hribara i HAVC-a

Ministar branitelja Tomo Medved komentirao je konferenciju za medije braniteljskih udruga koje su DORH-u podnijele kaznenu prijavu protiv Hrvoja Hribara i članova Upravnog odbora HAVC-a.

“Zatražio sam kao ministar branitelja od ministra kulture da se ustanovi jesu li utvrđene nepravilnosti i ako jesu, da kao nadležni ministar u skladu s mogućnostima poduzme određene radnje”, rekao je kratko Tomo Medved.

Podsjetimo, Koordinacija braniteljskih i stradalničkih udruga proizašlih iz Domovinskog rata održala je konferenciju za medije s temom otkrivanja najnovijih dokaza o kriminalu u HAVC-u i kaznene prijave protiv članova UO HAVC-a, među kojima je i Nina Obuljen, navodna kandidatkinja za ministricu kulture.

Braniteljske udruge podnijele su kaznenu prijavu DORH-u protiv Upravnog odbora HAVC-a radi, kako navode, “kaznenog djela zločinačkog udruženja opisanog u čl. 328 st. 1 i 2, te više kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlaštenja iz članka 291. Kaznenog zakona Republike Hrvatske”.

Na konferenciji su sudjelovali Zorica Gregurić, Josip Jurčević, Željko Glasnović, Željko Šiljeg i Nikola Kajkić. Što su rekli pročitajte u tekstu Jurčević: Čini se da je u RH poželjnije izdati domovinu nego knjigu.

Izvor: ovdje

 

Odgovori

Skip to content