KULJIŠ I JURČEVIĆ: Što stoji iza napada na Zlatka Hasanbegovića

Protekli politički tjedan u Hrvatskoj, izbor novog ministra kulture i sudbinu Zlatka Hasanbegovića u emisiji “Iza zavjese” Tihomira Dumovića komentirali su publicist i povjesničar Josip Jurčević i novinar Denis Kuljiš.

Denis Kuljiš smatra kako su napadi na Hasanbegovića pretjerani jer se on ogradio i poručio kako je ustaštvo najveća sramota hrvatskog naroda. “On je jedan učenjak koji je uglavnom sjedio u institutu i netipična je pojava u hrvatskom društvu. Privukao je bizarni publicitet jer nije imao talent za birokratsko taktiziranje”, kazao je. “Neki vještiji lik, primjerice Biškupić, kad bi ukidao potpore neprofinim medijima – to bi izveo na mnogo lukaviji način”, dodao je Kuljiš.

S tim se složio Josip Jurčević. Upitao se zašto mediji nisu reagirali kad se bivši predsjednik Ivo Josipović hvalio i fotografirao s partizanskom kapom. “To treba gledati i kroz unaprijed pripremanu kanonadu usmjerenu na bivšu vladu Mosta i HDZ-a te činjenicu da je sektor kulture jednouman od 1945.”, kazao je Jurčević. Dolaskom Hasanbegovića u sektoru kulture počeli su se osjećati ugroženima, dodao je. Napadi na Hasanbegovića, nastavio je – odraz su straha od otkrivanja niza kriminalnih djelatnosti i nepotizma.

Cijelu emisiju možete pogledati ovdje.

Odgovori

Skip to content