PUPOVAC: Klub HDZ-a i SDSS-a bit će partneri u Vladi

Glasnović i Bulj oštro replicirali Pupovcu: ‘U kojoj državi kao u RH nacionalne manjine imaju ovolika prava?’

”Ovo je disfunkcionalna država. Tu ne postoji vladavina prava. Što je s hrvatskom manjinom? Tko govori o praznoj Lici, gdje su ti ljudi otišli? Tko će vratiti ljude u državu?”, replicirao je Miloradu Pupovcu u saboru Željko Glasnović, a onda se oglasio i Miro Bulj:

“Ja ne znam u kojoj državi kao u RH nacionalne manjine imaju ovolika prava. Ja bih volio da hrvatske manjine u drugim državama imaju ista prava. Ja san ponosan na prava manjina u Hrvatskoj. Naglašavati u kontinuitetu da su ugrožene srpske manjine… ugrožene su jedino od političkih elita koje su ih zastupale”, replicirao je Pupovcu Miro Bulj. Pupovac mu je odgovorio: “Ona prava koja imaju Srbi u Hrvatskoj ne bih poželio Hrvatima u Srbiji!”

Odgovorili su tako na ono što je Milorad Pupovac u Saboru rekao u ime Kluba zastupnika SDSS-a.

”Program Vlade je doista sveobuhvatan u tematskim aspektima i aspektima ciljeva. Ja ću u tom smislu izdvojiti neke dijelove i govoriti samo o njima. Prije bih želio istaknuti nekoliko stvari koje mi se čine važne za smisao politike nove vlade. Prva stvar je da se prestane proizvoditi negativna energija i da se društvo iscprljuje na stvarima od kojih ima samo štetu”, rekao je Pupovac.

”Htio bih kazati da s perspektive temeljnih vrijednosti Ustava i nacionalnih manjina, da su manjine ne samo bogatstvo društva nego su aktivan dio društva, politike…”, kaže Pupovac.

”I Radin i Pupovac su ravnopravni zastupnici u Saboru bez obzira što tko mislio. Pokušaj da se vlada stigmatizira zbog nekoliko zastupnika je nedopustivo”, rekao je i dodao da sada govori o manjinama, a da sutra može govoriti o bilo kojem drugom klubu.

”Klub HDZ-a, Mosta i SDSS-a su ideološki različiti, ali bit će partneri u ovoj vladi. Pokazat ćemo da je unatoč razlikama partnerstvo moguće”, zaključio je Pupovac.

Izvor

Odgovori

Skip to content