Piše se o Pavi Barišiću da se ne bi pisalo o Nini Obuljen

Bivša ministrica prosvjete Ljilja Vokić izjavila je da nije baš u tijeku zbivanja što se tiče ministra znanosti i obrazovanja Pave Barišića.

Danas je u trenutku razgovora za tportal bila je bijesna jer ju je jedan medij navodno pogrešno citirao – tvrdi da nikada nije izjavila da su istinite priče o aferama novog ministra znanosti.

“Gospodina Barišića poznajem isključivo kao oca jednog od naših učenika i mogu reći samo da je uljudan i fin. Novi premijer ima pravo postaviti na ministarska mjesta koga god hoće, a za sve afere koje se spominju u javnosti tek treba utvrditi jesu li istinite”, kaže Ljilja Vokić.

Ona ima i teoriju zašto je u prvu plan izbio novi ministar znanosti:

“Piše se o Barišiću da se ne bi pisalo o Nini Obuljen”, rekla je Vokić za tportal.

Barišića su povezivali s Vladimirom Šeksom.

“Skicu za portret Vladimira Šeksa nije lako orisati jer ona seže od velikog pravnog stručnjaka do okorjelog disidenta, prevratnika, tvrdog desničara itd. Neosporna je njegova dosljednost u stavovima te pravna i poslovnička stručnost”, kazao je prije nešto više od deset godina današnji ministar znanosti i obrazovanja Pavo Barišić, više puta naglasivši Šeksovu ‘autentičnu karizmu’. Barišić je u to doba bio pomoćnik ministra znanosti u Sanaderovoj vladi, a Šeks predsjednik Sabora. Prigoda za komplimentiranje bila je vrlo konkretna: dogodilo se to na predstavljanju knjige nazvane ‘Temeljci hrvatske državnosti’, u kojoj su sabrani tekstovi, intervjui, govori i pisma ovog HDZ-ovog prvoborca u razdoblju od 1989. do 1995. godine. Urednik i priređivač knjige bio je upravo današnji ministar znanosti.

Osim ove slatkorječivosti zasad nema nikakvih konkretnih dokaza da je novi ministar doista akvizicija Vladimira Šeksa, inače predsjednika tijela koje se naziva Savjetodavno vijeće HDZ-a.

Izvor

Odgovori

Skip to content