STARI NOVI MINISTAR: Lovro Kuščević o napadima zbog pozdrava ‘hvaljen Isus’

Izvor slike: fah

Ministar graditeljstva i prostornog uređenja Lovro Kuščević jedan je od rijetkih ministara koji ostaje na svojoj poziciji. Tim povodom gostovao je na N1.

Na opasku da ovog puta nije pozdravio s ‘Hvaljen Isus’, rekao je: “To je pozdrav. Uvijek je dobro zazvati Božju pomoć. I mi smo sada tako pozvali Boga u ovu emisiju i bit će dobro”.

Mediji su ga napadali jer je tako jednom pozdravio na press konferenciji.

“To nije bilo namjenski. To je bilo spontano, ja se tako javljam i na telefon. Poštujem da ima drugih religija i ateista, ali mislim da je to dobro i nikome ne smeta. To je katolički pozdrav, pa i hrvatski”.

Rekao je da mu je čast što je ostao ministar.

Može li Plenkovićeva Vlada nadvladati ideološke razlike u društvu?

“Poznajem ga dugo godina. Stekao sam dojam prilikom posjeta Bruxellesu, kada sam kao načelnik općine na njegov poziv došao tamo na upoznavanje tamošnjeg rada. Spoznao sam ga kao širokog čovjeka. Vidio sam po odazivu, tko je sve došao njemu i kako su se ponašali prema njemu. Zna smiriti”.

Stav o Karamarku?

“Karamarko je dao svoj obol. Odradio je u teškom trenutku kad je Sanader bio zatvoren, HDZ na optuženičkoj klupi. Trebao je HDZ dovesti do nekoliko pobjeda”.

O razlogu zbog koje je otišao kratko je rekao: “Institucije će raditi svoj posao”.

On vas je postavio za ministra?

“Ja sam u stranci i duže nego gospodin Karamarko. Bio sam načelnik, vijećnik… Ni jedne izbore do sada nisam izgubio. On mi je dao priliku da budem ministar i to je to”.

Izvor

Odgovori

Skip to content