PROF. EMERITUS ZVONIMIR ŠEPAROVIĆ: Andrej Plenković na popravni

U cijelosti objavljujemo pismo koje nam je poslao prof. emeritus Zvonimir Šeparović:

Opet sam u prilici ocijeniti svoga bivšeg odličnog studenta, koji je u međuvremenu: ostvario briljantnu karijeru, s lakoćom je krenuo u vrh europske politike i diplomacije, osvojio je Ukrajince, ne pazeći što će o tome misliti velika Rusija, preuzeo je HDZ i dobio izbore.

Relativno mlad postao premijerom zemlje u teškoćama. Obećavao je vjerodostojnost, brigu za čovjeka i boljitak Hrvatske, s naglaskom na rastu gospodarstva, rješenjima za poljoprivredu, demografsku obnovu, zaustavljanje odlaska mladih, potporu Hrvatima u BiH i Srbiji, zaštitu nacionalnih interesa i druge dobre stvari.

U izbornoj kampanji i kao mandatar, do posljednjeg je dana krio sastav Vlade. Intenzivno je radio sa Mostom, često je viđen sa Pupovcem, nakupio je 91 mandat podrške, čak i one iz oporbe – HSS-a. Kad je objavljena lista članova Vlade nastala je konstrenacija. S jedne strane nekoliko vrhunskih rješenja kao što je ministar zdavstva prof. Milan Kujundžić, dva brigadna generala Medved i Krstičević, da spomenemo samo njih i na drugoj strani nekoliko neočekivanih od kojih neki premijeru Plenkoviću već sada predstavljaju problem. Spomenuti ću samo Ninu Obuljen, koja kao da dolazi s ljevice, koja joj daje nepodijeljenu podršku, kao da se s njom pokazuje da smo na putu imati veliku koaliciju. Da je u izbornoj kampanji Andrej Plenković izišao s Ninom Obuljen umjesto Zlatka Hasanbegovića, danas ne bi bio premijer – velika većina HDZ-a uskratila bi mu podršku.

Moj bivši odlični student, u kojeg ja i dalje vjerujem, za ovo kako je sastavio Vladu koju naziva svojom, ne bi dobio prolaznu ocjenu, ali ima šansu na popravnom ispitu – trebati će mijenjati neke članove svoje Vlade i lišiti se nekih savjetnika.

Danas ću mu, s posvetom, poslati svoju novu knjigu ‘Lustracija – rasvjetljavanje nasljeđa bivšeg totalitarnog komunističkog režima’, da ga podsjetim na ono što on dobro zna: da Europa od nas traži lustraciju.

Prof. emeritus Zvonimir Šeparović
Predjednik Hrvatskog nacionalnog etičkog sudišta

2 comments

  1. Niko Debeljak

    Svaka čast profesore,ako Vaš odličan student ne prođe popravni,zna se,sigurno pada……

  2. krugovaldomovina

    ZA SVE ŠTOVATELJE ŽIKINE DINASTIJE I ONE KOJI ĆE TO TEK POSTATI (VIDEO) – U Splitu se ništa nije promijenilo!

Odgovori

Skip to content