VEČER MARIJINIH OBROKA: Budite dio velike obitelji koja hrani preko milijun i stopedeset tisuća gladne djece (video)

Večer osmoga prosinca rezervirajte za Marijine obroke. Bit će to prilika da još jednom sa svim zainteresiranima podijelimo priču o djelovanju humanitarne organizacije Mary’s Meals koja danas u školama diljem svijeta hrani preko milijun i stopedeset tisuća gladne djece.

U Zagrebačkom hotelu Palace od 19:30 predstavit će se postignuća organizacije tijekom 2016. godine. “Iza nas je godina prepuna produktivnih događanja. Volonteri iz Zagreba, Splita, Osijeka i Slavonskog Broda organizirali su humanitarne utrke na kojima su prikupljene donacije za preko 500 djece”, istaknuli su iz organizacije.

Imat ćete prilike čuti što za volontere znače Marijini obroci, ali i što oni znače za one koji ih primaju. Svoje svjedočanstvo podijelit će Jimmy Belabre s Haitija, koji je tijekom svojih školskih dana primao pomoć Marijinih obroka. Njegova priča, zajedno sa još nekima predstavljena je u drugom dokumentarnom filmu Marijinih obroka „Generacija nade“. Odlične reakcije publike i struke potvrđuje i nagrada za Najinspirativniji film na ovogodišnjem Orlando film festivalu. Hrvatska publika imala ga je priliku pogledati na projekcijama diljem zemlje, a svoj primjerak moći ćete pronaći i na ovoj večeri.

Osnivač humanitarne organizacije Marijini obroci Magnus MacFarlane Barrow ovog proljeća u Hrvatskoj je predstavio svoju knjigu „Baraka koja je nahranila milijun djece“. Cijelu priču o razvoju međunarodne organizacije posjetitelji će također moći nabaviti na večeri.

Za glazbeni ugođaj pobrinut će se Klapa Fjabula te Hanna i Benjamin Pölhe, a sve će voditi Frano Domitrović.

Udruga Marijini obroci Hrvatska, osnovana u srpnju 2009., dio je međunarodnog projekta “Mary’s Meals” koji ima viziju da svako dijete prima dnevni obrok na svom mjestu obrazovanja. Na taj način djeci se ne spašava samo život, već ih se potiče da uče te dugoročno sebi, svojoj obitelji i zajednici osiguraju bolji život.

Prosječno 120 kuna dovoljno je da se jedno dijete nahrani u školi tijekom cijele školske godine. Marijini obroci Hrvatska, zahvaljujući dobroti svojih donatora i podupiratelja, trenutno hrane preko 11 200 djece, a gdje su sve smještene i kako izgledaju naše kuhinje moći ćete vidjeti na izložbi fotografija.

Marijini obroci uz pomoć brojnih volontera svakodnevno pomažu mnogima, no 61 milijuna gladne djece i dalje čeka. Neka svi oni koji imaju više nego što im je potrebno, podijele s onima koji nemaju ni najosnovnije.

Više o Marijinim obrocima ovdje.

Izvor: narod.hr

Odgovori

Skip to content