Molitva – Ponedjeljak, 5. prosinca

Božja prisutnost

Isus čeka da uđe u moje srce, u tišini i nevidljiv.
On dolazi s neizmjernom ljubavi i moći.
Neka me obuzme radost što sam u njegovoj blizini.

Sloboda

Molim za milost
da zaboravim na sve svoje brige,
da budem otvoren onome što Bog od mene traži,
da se prepustim vodstvu Stvoritelja koji me voli.

Svjesnost

Gospodine, dao si mi noć za odmor i san.
Neka u mojim budnim trenucima nikada ne zaboravim tvoju dobrotu.
Pouči me da tvoj blagoslov dijelim s drugima.

Riječ Gospodnja

Lk 5,17-26
Jednog je dana Isus naučavao. A sjeđahu ondje farizeji i učitelji Zakona koji bijahu došli iz svih galilejskih i judejskih sela i Jeruzalema. A sila ga je Gospodnja nukala da liječi.
I gle, ljudi doniješe na nosiljci čovjeka koji bijaše uzet. Tražili su da ga unesu i stave preda nj. Budući da zbog mnoštva nisu našli kuda bi ga unijeli, popnu se na krov te ga između crijepova s nosiljkom spuste u sredinu pred Isusa. Vidjevši njihovu vjeru reče on: “Čovječe, otpušteni su ti grijesi!”
Pismoznanci i farizeji počeše mudrovati: “Tko je ovaj što huli? Tko može grijehe otpuštati doli Bog jedini?” Proniknuvši njihovo mudrovanje, upita ih Isus: “Što mudrujete u sebi? Što je lakše? Reći: ‘Otpušteni su ti grijesi’ ili reći: ‘Ustani i hodi?’ Ali da znate: Vlastan je Sin Čovječji na zemlji otpuštati grijehe!”
I reče uzetomu: “Tebi zapovijedam: ustani, uzmi nosiljku i idi kući!” I on odmah usta pred njima, uze na čemu ležaše i ode kući slaveći Boga. A sve obuze zanos, te su slavili Boga i puni straha govorili: “Danas vidjesmo nešto neviđeno!”

Nekoliko misli o današnjem odlomku iz Svetog pisma:

Kojeg li zanimljivog, slikovitog, humorističnog prizora koji mijenja život. Čovjekovi prijatelji nisu se dali smesti. Zajedničkim naporom i kreativnošću osigurali su da njihov paralizirani prijatelj susretne Isusa. Događa se susret koji ne liječi samo njegovo tijelo nego ga oslobađa i od paralize grijeha.
Gospodine, oproštenje je žurna potreba svih. Pomozi mi učiniti sve kako bih doveo ljude do susreta s tobom kako bi u svojemu životu upoznali tvoje oproštenje koje liječi. Daj da to činim polako i suosjećajno.

Razgovor

Isuse, za svoga si boravka na zemlji uvijek s radošću primao malu djecu.
Pouči me da imam djetinje povjerenje u tebe.
Da živim sa sviješću da me ti nikada nećeš napustiti.

Zaključak

Zahvaljujem ti Gospodine što sam mogao provesti nekoliko trenutaka nasamo s tobom.
Slava Ocu i Sinu i Duhu Svetomu.
Kako bijaše na početku, tako i sada i vazda
i u vijeke vjekova.

Izvor: prostorduha.hr

Odgovori

Skip to content