JOSIP JURČEVIĆ: Partizani su nakon ulaska u Zagreb za sobom ostavili 120 masovnih grobnica

To nije bilo nikakvo oslobođenje jer je uslijedio čitav niz zastrašujućih zločina koje je proveo komunistički režim, s 850 prikrivenih stratišta u Hrvatskoj

Zagreb i Hrvatska su se nakon Drugog svjetskog rata riješili jednog totalitarnog sustava, ali su okupirani od strane drugog totalitarno-zločinačkog režima – kazao je dr. Josip Jurčević analizirajući 70. obljetnicu ulaska partizana u Zagreb i pad NDH.

„To nije bilo nikakvo oslobođenje Zagreba jer je uslijedio čitav niz zastrašujućih zločina koje je proveo komunistički režim, a što potvrđuje pronalazak 850 prikrivenih stratišta u Hrvatskoj, a samo na području Zagreba i okolice locirano je 120 takvih masovnih grobišta“, navodi dr. Jurčević koji je doktorirao upravo na partizanskim zločinima i to na temelju službenih podataka komunističkog režima.

Kao znanstvenik i povjesničar demantirao je uvriježeno, odnosno Hrvatima nametnuto mišljenje da su zločine nad ustašama i domobranima počinili srpski partizani.

„Nije točno da su Srbi ubijali Hrvate. Najviše zločina nad Hrvatima nakon završetka rata počinili su upravo hrvatski komunisti jer je namjera režima bila da Hrvati ubijaju Hrvate, Srbi Srbe, Slovenci Slovence… a sve kako bi se posijalo sjeme mržnje što je komunističkom totalitarnom sustavu i omogućilo da dugo ostane na vlasti jer da su Srbi ubijali Hrvate došlo bi do homogenizacije nacije što komunistima nikako nije odgovaralo. Danas se točno zna čiji je djed ubio čijeg djeda“, pojašnjava dr. Jurčević, dodavši da takva poslijeratna politika najbolje pokazuje kakva je bila zločinačka ćud komunističkog sistema.

U svojoj knjizi pod naslovom ‘Prikrivena stratišta i grobišta jugoslavenskih komunističkih zločina’ dr. Jurčević navodeći podatke državnih komisija bivše Jugoslavije iz kojih proizlazi da su komunističke vlasti počinile 89 posto zločina, Talijani osam posto, partizani i četnici 1,5 posto, a režim NDH 0,13 posto zločina.

Jurčević podsjeća na Deklaraciju Parlamentarne skupštine Vijeća Europe iz lipnja 2006. godine u kojoj je poslijeratni režim proglašen zločinačko-totalitarnim i u kojoj se od Republike Hrvatske traži da se od njega jasno i nedvosmisleno distancira te omogući utvrđivanje istine. „A ovo što se danas događa u Hrvatskoj suprotno je toj Deklaraciji“, ističe dr. Jurčević.

Izvor: ovdje

Odgovori

Skip to content