POTRESNO SVJEDOČANSTVO 21-GODIŠNJEG STUDENTA: “Preživio sam pobačaj” (video)

Foto: Snimka zaslona

2014. godine grupa je mladih aktivista za obranu nerođenog života snimila zapanjujući video naslova “Listen to the Beat” (Poslušaj ritam).

Video ukazuje na ulogu koju pobačaj ima u Sjedinjenim Američkim Državama tako što se čuje onoliki broj udaraca bubnjem koliko se pobačaja izvrši svaki dan u toj državi. Uz zvuke bubnjeva, mladić govori o razarajućim posljedicama pobačaja te o obvezujućoj ulozi nove generacije u borbi za nerođeni život.

U jednom trenutku toga spota, gledatelj zaključuje kako je mladić sam preživio pobačaj, piše Live Action News.

Josiah Presley, mladić koji se pojavljuje u videu, sada je 21-godišnji student. Pristao je podijeliti svoju priču s čitateljima portala “Live Action News”.

Nakon što je u gestacijskoj dobi od osam tjedana u Južnoj Koreji preživio pobačaj metodom diletacije i kiretaže, Presley se rodio zdrav, ali s izobličenom rukom – baš kako bi se mogao opisati i pokušaj završavanja njegovog života. Posvojen je s 13 mjeseci u obitelj u Oklahomi gdje je bio jedno od 12 djece, od čega je desetero djece bilo posvojeno, a dvoje biološka djeca posvajatelja.

Presley je oduvijek znao da je posvojen, ali da je dijete koje je preživjelo pobačaj, saznao je tek u 13. godini.

“Kada sam saznao, čuvao sam to jedno vrijeme samo za sebe”, rekao je Presley. “Međutim, kako je Gospodin radio u mojem životu, a ja sam počeo aktivno sudjelovati u radu službi koje se bore za nerođeni život, Bog me potaknuo na to da podijelim svoju priču.”

Isprva je Presley svoju priču dijelio samo s užim krugom ljudi na blogu i u razgovoru. Zatim su ga pitali bi li sudjelovao u spotu “Listen to the Beat”.

“Bez sumnje, Bog me potiče da podijelim svoju priču kroz stvari koje čini u mojem životu”, uvjeren je Presley. “Spasio me od fizičke i psihičke smrti, i zato osjećam breme i odgovornost da kad god je moguće budem glas onih koji ga nemaju.”

Do danas je video na YouTubeu pregledan više od 87.000 puta. Iako se Presley prije nije isticao u pokretu za zaštitu nerođenog života, 2014. godine pozvan je da održi govor na međunarodnom skupu u Dublinu. Trenutno studira psihologiju na sveučilištu Criswell u Dallasu.

“Sretan sam što sam danas živ”, rekao je. Ali prije tog osjećaja duboke zahvalnosti koju osjeća za svoj život, priznaje da nije bilo lako.

“Godinama sam se borio s prihvaćanjem svojeg deformiteta, a čak sam razmišljao i o samoubojstvu”, nastavlja Presley. “Gospodin mi je kroz život pokazao da moj identitet nije moj deformitet. Moj identitet je u Njemu, a on ima svoju volju i smisao za moj život.”

Presley smatra da je aktivnost crkve ključna za konačni prestanak abortusa u Americi.

“Kao predani kršćanin smatram da je za pobjedu u borbi za nerođeni život važno da se crkve zajedno aktiviraju i zauzmu svoj stav”, kaže Presley. “Potrebno je da crkva učini nešto za jednog ‘od ove moje najmanje braće’”.

Prema svemu što je dosad postigao u promociji života, čeka ga svijetla i plodonosna budućnost, ali jednako tako i one čije će živote dotaknuti porukom koju šalje, porukom zahvalnosti za život koji mu je skoro bio oduzet.

Izvor: narod.hr/Live Action News

Odgovori

Skip to content