Barakude bez finala

Hrvatska vaterpolska reprezentacija nije se uspjela plasirati u finale Svjetskog prvenstva u Barceloni. Barakude su u polufinalu izgubili od Mađarske s 11:10  (2:3, 4:2, 3:2, 2:3).

Izabranici Ivice Tucka dobro su otvorili susret te su u prvoj četvrtini kontrolirali rezultat. No, druga četvrtina pripala je Mađarima. Nakon što je Mađarska povela sa 6:4, Maro Joković uspio je smanjiti na 6:5 i tim se rezultatom otišlo na odmor.

U trećoj četvrtini Mađari su održavali dva pogotka prednosti, a zatim su na početku posljednje dionice pobjegli i na tri pogotka razlike (10:7). Barakude se nisu predavale te su pogocima Sandra Sukna, Anđela Šetke i Jokovića 2:38 minuta prije kraja izjednačili na 10:10. Već u sljedećem napadu uslijedila je kombinacija braće Varga i Denes je dvije minute prije kraja ponovno doveo Mađarsku u vodstvo. Do kraja susreta vodila se velika borba, ali Mađari su se uspjeli obraniti te su tako izborili finale.

Po dva pogotka za Hrvatsku postigli su Joković, Sukno, Nikša Dobud i Paulo Obradović, a po jednoga Petar Muslim i Šetka. Mađare su predvodili Marton Vamos i Marton Szivos sa po tri pogotka.

Hrvatska će tako u subotu u 16.30 igrati za brončanu medalju protiv Italije, koja je u drugom polufinalu s 10:8 izgubila od Crne Gore.

HRVATSKA – MAĐARSKA 10:11

HRVATSKA: Pavić, Lončar, Milaković, Paškvalin, Joković 2, Bukić, Muslim 1, Bušlje, Sukno 2, Dobud 2, Šetka 1, Obradović 2, Bijač.
MAĐARSKA: Nagy, Gor-Nagy 1, Madaras 1, Batori, Vamos 3, Hosnyanszky, Decker, Szivos 3, Da. Varga, De. Varga 2, Bedo 1, Harai, Decker.
PETERCI: Hrvatska 2/0, Mađarska -.
REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Hrvatska 14 (7), Mađarska 8 (4).

Izvor: hrt.hr 

Odgovori

Skip to content