TwitterFacebookPinterestGoogle+

VUK DRAŠKOVIĆ OBJAVIO ISTINU OD KOJE SE TRESE SRBIJA: Ubili smo u Sarajevu 12.000 civila, 2.000 njih bila su djeca…

Drašković kaže da se šuti o istini i da je najveći broj zločina i u Hrvatskoj i u Bosni i na Kosovu počinila srpska strana. Kaže i da Srbija mora konačno priznati poraz

Vrijeme je da se Srbiji i Srbima konačno kaže istina, rekao je u intervjuu za Telegraf Vuk Drašković, vođa Srpskog pokreta obnove.

- Sada se njeguje priča da su zločini Srba bili ekscesi pri obrani ognjišta. Nema nijednog Srbina koji je osuđen u Haagu, a da u očima ogromne većine naroda nije heroj. Slobodan Milošević je najodgovorniji za strašnu politiku poraza i zločina, a sada o njemu pišu hvalospjevne i knjige ljudi koji su 90-tih bili protiv njega. Ministri mu se klanjaju u grobu i govore da je njega, za vođu Srbije, bio izabrao sam Bog – rekao je Drašković.

Drašković kaže da se šuti o istini i da je najveći broj zločina i u Hrvatskoj i u Bosni i na Kosovu počinila srpska strana.

- Oluja i Bljesak jesu ogromni zločini, ali toga ne bi bilo da nije bilo suučesništva sa srpske strane – kaže Drašković. Naglašava da Srbija mora priznati poraz i da se ničim ne smije opravdavati.

- Nova politika mora biti očišćena i od primjesa prethodne politike poraza i zločina i sva ratna neprijateljstva moraju biti preokrenuta u prijateljstva. To su Nijemci napravili nakon Drugog svjetskog rata i vidimo gdje su danas. To mora i Srbija napraviti. Srbija mora neprijateljstva s Albancima, Bošnjacima i Hrvatima preokrenuti u prijateljstva. Naravno da bole žrtve NATO bombardiranja, ali njih je višestruko manje nego što je, recimo, od srpskih bombi ubijeno civila samo u Sarajevu. Za tri godine, ubijeno je blizu 12 tisuća civila, a od toga više od 2000 djece – kaže Drašković.

Izvor: telgraf.rs/cikmagazin.blogspot.hr

2 comments

  1. Marijan Glamočak Reply

    G. Vuk Drašković treba još napredovati u spoznaji. Bljesak i Oluja nisu nikakav zločinački podvig. Da su kojom nesrećom Hrvati učinili na srpskom teritoriju ono što su Srbi učinili u Hrvatskoj, a Srbi organizirali i proveli BLJESAK i OLUJU – bili tada, u tom slučaju Bljesak i Oluja bili zločinački podvizi Srba?

  2. Josipa Pogačić Reply

    A šta su Srbi bili suučesnici u Bljesku i Oluji? Nisam to znala! Ovaj Vuk je poprilično napredovao, ali slabo mu ide. A kako tek ide Srbima kad još nisu u stanju priznati poraz! Ali, tako je to. Srbi svaki svoj poraz slave kao pobjedu. a Hrvati se srame svojih pobjeda pa se ispričavaju Srbima.

Komentiraj