U zemlji katolika četiri glavna dužnosnika nisu krštena

‘Mi iz Velića kod Sinja znamo da nitko od Milanovićevih nije kršten!’, kaže nam Luka Kozina, koji je za proslave Oluje uhićen zbog zviždanja premijeru Zoranu Milanoviću. ‘Ne znam zviždati, ali vikao jesam. Da ljetuje s obitelji na Hvaru za 50 kuna, dok ljudi kopaju po kontejnerima. Ne znam da sam mu vikao majmune.’ Za koga su majmuni uvreda?

 

{jathumbnail off}Staro antičko pitanje: tko je Vesna Pusić? 

{jathumbnail off}Možda proživljavamo zaokret u filmskom serijalu “Planeta majmuna”. Naši preci iliti primati, ponovno preuzimaju primat u RH. Nikakvo čudo da vladaju u kohabitaciji sa šumskim “civilizacijama”. Ivo Sanader predstavlja sve ono što političar RH ne smije biti, a bio je Hrvat, katolik i koliko je vidljivo, prije nego što padne presuda, čovjek. Dakle, poželjan tip političara u RH je nehrvat, bezvjernik i majmun. Ako je to tako, zašto bi inteligentni čovjek Luka Kozina vrijeđao primusa Zorana Milanovića, koji je naslijedio čovjekolike spodobe Ivu Sanadera i Jadranku Kosor, na poziciji premijera RH. Četiri ključna dužnosnika u RH – Zoran Milanović, Slavko Linić, Vesna Pusić i Ivo Josipović nisu kršteni! Njihovo rodoslovno korijenje prilično je šareno, sumnjivo u elementarnoj sigurnosnoj provjeri. Ne tražimo da rečena četvorka poput Baracka Obame prezentira svu svoju neameričku rodbinu, ali je čudno da kod nas na ključne pozicije može zasjesti svatko, bez transparentnog uvida u njegovo podrijetlo i njegovo domoljublje. Biti nehrvat može u određenim okolnostima biti prednost, odnosno korisno za sve nas, pa sam gajio veliku nadu glede Vesne Pusić, koja je trebala biti naš most prema Židovima. Kad ono, Pusićka je ojačala svoje osobne mostove prema Židovima. Nas u toj priči nema. Bojim se da su Vesna Pusić, Stipe Mesić i Ivo Josipović privatizirali sve naše mostove prema Židovima, rezervirali ih za sebe i za svoje osobne probitke. Veliki prijatelj Vesne Pusić je utjecajni Židov Slavko Goldstein – cijelo vrijeme tjera svoju isključivu i posve neobjektivnu sliku NDH i nekakve hrvatske odgovornosti za Holokaust, iako mala djeca znaju da su glede toga odgovorni totalitarizmi – talijanski fašizam, sovjetski komunizam i njemački nacizam. Hrvatskom vladaju djeca totalitarnog komunizma.

 

Zona sumraka: tko je Slavko Linić? 

Kad već prebiremo krvna zrnca, što je uglavnom nezahvalno i izaziva bijes “civiliziranih” slobodnjaka i osoba mješovitog narodnosnog podrijetla, recimo i to da mnogi portali pišu kako je Pusićka po majci prekodrinskog korijenja, od ortodoksnih Anđelinovića, koji su navodno kršćanska raja, ali je njen otac EUgen slovio kao pripadnik Izabranog naroda – njenog oca NDH je tolerirala i zaposlila u svojoj administraciji. Sve je to upitno, ali provjerljivo. I treba biti provjereno, zbog političke osjetljivosti i potrebe da takvi podatci budu transparentni i dostupni. Nitko nema pravo pitati koje sam vjere i nacije, kao običan građanin RH, ali dužnosnik mora otvoreno podastrijeti svoje podrijetlo, svoju religiju, svoj svjetonazor i svoje imovinsko stanje. To su demokratska pravila, a ako nekom političaru ne odgovaraju, neka se ide baviti korisnijim poslom. Slično trebaju prestati priče da je majka Slavka Linića muslimanka, ili neka se to otvoreno kaže. Što je u tome loše? Opjevat ćemo suradnju katolika i muslimana u NDH i život ide dalje. Naravno, ako je Linić poboljšao odnose katolika i muslimana u RH. U Rijeci je podignuta prekrasna džamija, ali tko nam garantira da taj hram pomirenja dugujemo Liniću? Pokazalo se da je povećanje PDV-a bilo promašeno, da je ekonomski zakon ne povećavati PDV u krizi, pa se pitam koja je to sila stoji iza toga? Tko je mogao u sred turističke sezone zapečatiti hotel Libra u Senju, nakon zahtjeva “Linićevih” poreznika? I istjerati goste na ulicu, bez da im se osigura odgovarajući smještaj! Kao što sam rekao, kao građanin RH imam pravo na privatnost, ali Slavko Linić kao najmoćniji čovjek u RH, trenutno iznad Milanovića, Josipovića i Pusićke, kao nekakav neobjavljeni suveren, tu pogodnost malog čovjeka ne može uživati.

 

Totalno pomračenje: tko su Ivo Josipović i Zoran Milanović?

Podrijetlo Ive Josipovića obavijeno je prilično mračnim tajnama. Za njegovog oca ispredale su se nevjerojatne i prilično upitne priče. Navodno je pripadao šumskoj “civilizaciji” i postao važan faktor jugoslavenske i komunističke represije – spominje se Goli otok, procesuiranje Proljećara, i tko zna što sve. Navodno je Josipovićeva majka svjetlija strana priče, ali nepotrebno nejasnog korijenja – ako je Srpkinja ne mora biti “partizanka”. Osoba poput Josipovića može predavati na fakultetu, biti tajkun i/ili glazbenik, zarediti se u nekoj kršćanskoj konfesiji, pa i pisati knjige o hrvatskoj povijesti, ali predsjednik RH mora podastrijeti sve o sebi, bez ostatka, bez ikakvog skrivanja, koje redovno izaziva podozrenje. I bio bi red da konačno na poziciju predsjednika RH zasjedne katolik. Franjo Tuđman bio je drug koji je ugostio Ivana Pavla II, ali komunjara ostaje komunjara. Kao njegova blaža verzija prezentirao se Stipe Mesić, da bi na kraju nadmašio Franju u svim negativnostima. Drug je ponovno na Pantovčaku, kao nekakva zla kob tranzicijskog komunizma. Okrepljujuće slovo Luke Kozine o Milanoviću i Milanovićima iz okolice Sinja ima veliku težinu i zasigurno će dati realniju krvnu sliku administracije RH. Kao u “Planeti majmuna” i u industrijskoj špijunaži, nekada davno potkrao nam se samo jedan primat, kao inteligentno stvorenje koje smo naučili čitati i pisati, i uloge su se zamijenile. Teško je odrediti koliko generacija dijeli primate i Ivu Josipovića, ali je on danas sveučilišni profesor i najizvođeniji glazbeni autor u RH! Pa se vi usudite upitati kojeg je podrijetla i kojeg svjetonazora, i koju kapu ili šajkaču obožava. Sinjski primati iz komunizma su naša ružna prošlost, a budućnost ljudske Hrvatske ocrtava Luka Kozina, HOS-ovac i branitelj iz Sinja. Pitanje svih pitanja: tko je sve korumpiran? Glede toga, Hrvati su ispali majmuni. Ako je Ivo Sanader lopov, njegova je suprotnost poštenjačina. Koliko u tom smislu možemo vjerovati aktualnoj vrhuški, koja nastavlja privatizacijsku pljačku? U finalu poraza čovjeka poznatog pod nazivom “Tranzicijska RH”, Luka Kozina stigao je do spaljene Sinjske Gospe na zgarištu Rame i očajnički uzviknuo. “Zašto smo to dozvolili?”.

Izvor: Dnevno.hr

 

Odgovori

Skip to content