MARKO JUKIĆ Spomen dan: 15. siječnja, Dan međunarodnog priznanja Republike Hrvatske

Nužno je podsjetiti premijera Plenkovića i članove hrvatske vlade da je Republika Hrvatska (RH) proglasila neovisnost 25. lipnja 1991. godine, da je međunarodno priznata 15. siječnja 1992. godine, da je primljena u Ujedinjene narode 22. svibnja 1992. godine kada je prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman podigao hrvatski stijeg pred sjedištem UN-a na East Riveru.

Republika Hrvatska je priznata država i njeni dužnosnici moraju promicati interese hrvatskoga naroda i građana RH. Nedopustivo je da u hrvatskoj diplomaciji rade kadrovi koji rade protiv interesa RH i njenih građana. Nedopustivo je da premijer, Vlada i drugi dužnošnici pristaju na sve moguće ucjene i pritiske i da tim postupcima rade protiv interesa RH i njenih građana.

Nužno je podsjetiti hrvatske dužnosnike da je na Republiku Hrvatsku izvršena brutalna agresija od strane Srbije i Crne Gore, da smo mi branili svoju domovinu a nismo napadali drugu zemlju, da smo branili svoju opstojnost. Nažalost naši političari i diplomati uglavnom nisu sudjelovali u Domovinskom ratu i ne znaju o čemu pišem (pišemo).

Hrvatska država ima jadno pravosuđe koje je naslijeđeno iz doba komunizma. Nažalost, ni 25 godina nije bilo dovoljno da se u RH promijene komunistički zakoni i komunistička praksa pa RH još nije postala pravna država. Zakon omogućuje pljačku, omogućuje vrijeđanje, širenje mržnje i nepravdu pa loši momci kažu sve je bilo po zakonu, što je nažalost istina. Tako su lošim zakonima pojedinci postali tajkuni a drugi su uništeni. Treba podsjetiti da su loši zakoni (fašistički, nacistički, staljinistički i komunistički) omogućili progone, pljačku i ubojstva milijuna ljudi pa je slijepo pozivanje na zakon dovelo do genocida, zločina, te je nužno preispitati i ukinuti loše zakone. Vrijeme je da promijenimo loše zakone u skladu s pozitivnim civilizacijskim dosezima i da naša Hrvatska postane pravna država.

Neki novinari – protuhrvatski širitelji mržnje

Vrlo veliki poteškoće u Hrvatskoj stvaraju javni mediji koji lažu, podmeću, blate ljude bez ikakve odgovornosti. U Hrvatskoj postoji komunistička cenzura, vjesti o nekim događajima, izvješća, se ne objavljuju jer komunistički mediji još uvijek preodgajaju gledatelje, čitatelje i slušatelje. Neki novinari su širitelji mržnje i nitko ih ne poziva na odgovornost, pristojnost što je još jedan dokaz da nismo pravna država. Hrvatsko novinarsko društvo prednjači u blaćenju, podmetanju i cenzuriranju vijesti.

Vrijeme je da se promijene zakoni koji omogućuju blaćenje, cenzuru, vrijeđanje i širenje mržnje.

U Hrvatskoj se stalno organiziraju skupovi blaćenja RH, blaćenja domoljuba, branitelja, vjernika, blaćenja Katoličke crkve, stalno se izmišljaju i svaraju afere, skreće se pozornost s ključnih čimbenika koji su važni za državu a plasiraju se laži, podmetanja i govor mržnje. Tijekom 2016. godine je organizirano više skupova blaćenja Hrvata i hrvatske države. Jedan je bio o Jasenovcu i opet se spominjala laž o broju stradalih (700.000). Do kada će RH dozvoljavati takve skupove koji šire laž, koji šire mržnju. Krajnje je vrijeme da se tome stane na kraj! Krajnje je vrijeme da istinski povjesničari (ne kvazi povjesničari koje nam HRT stalno nameće) istraže događaje i ljude temeljem dokumenata, činjenica, istinskih svjedočanstava a ne laži. Budući da postoji vremenski odmak od događaja vrijeme je da Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti organizira istraživanja i rezultate prezentira narodu. Istraživanjem bi se trebala staviti točka na odnose partizana, ustaša, četnika i ostalih. Tijekom zadnjih godina komunjare, udbaši, četnici i njihovi nasljednici su izmišljali ustaše i nacizam u R. Hrvatskoj. Taktika skretanja pažnje s glavnih čimbenika razvoja i napretka je dobro vidljiva u Saboru i u antihrvatskim medijima koji se bave nevažnim temama, koji lažu, podmeću i izmišljaju ustašizaciju. S jedne strane osuđuju zločine fašista, nacista i ustaša a s druge strane slave komunističke, staljinističke, titoističke zločine kao pozitivne. To je nedopustivo jer zločin je zločin bez obzira s koje strane dolazi. Lijevi demokrati, liberali, takozvani antifašisti odobravaju počinjene zločine nad hrvatskim narodom, oni slave zločinca Tita koji je po svim kriterijima zločinac. Pitanje je do kada ćemo tolerirati takvo ponašanje. Ako se osudi jedan zločin mora se osuditi i drugi zločin. Ubiti zarobljenog vojnika i civila (Bleiburg, Križni putovi, Ovčara, Borovo, Vukovar) samo zato što je druge narodnosti ili drugog političkog uvjerenja je najgori zločin. Sramotno je da se takozvani slobodnjaci, liberali, demokrati i antifašisti grčevito bore protiv istine i osude zločina! Razlozi su mnogobrojni: radi se o zločincima koji su još živi, radi se o djeci i unucima zločinaca, radi se o ideološki zavedenima koji ništa nisu naučili.

Zašto Vlada RH ne inzistira na recipročnosti?

Ako hrvatska Vlada podupire ulazak Srbije u EU zašto ta ista Vlada ne inzistira na istini, povratu kulturnih dobara, povratu arhiva i matičnih knjiga, popise umorenih u srbijanskim logorima, povratu hrvatskog teritorija (Šarengradske ade, teritorija s druge strane Dunava). Zar je traženje navedenoga neprimjereno, nedopustivo, necivilizacijsko ponašanje? Ako to ne će tražiti Republika Hrvatska nitko drugi to ne će tražiti i zato je dužnost onih koji vode državu da na tome inzistiraju, ako ne žele, ne mogu neka odstupe s funkcija!

Protiv RH se vodi specijalni rat na gospodarskom, diplomatskom, kulturnom, sportskom, demografskom, medijskom planu a sve s ciljem uništavanja hrvatskog naroda i njegova identiteta pa se tako hrvatski znanstvenici pokrštavaju, prisvajaju se Dubrovnik i drugi krajevi R. Hrvatske. Glavni neprijatelji hrvatske države žive u Hrvatskoj i financiraju se, nažalost, našim novcem. Vrijeme je da se to promijeni pa pozivam državne dužnosnike da prestanu financirati antinarodne, antihrvatske i pročetničke udruge i stranke.

Četnički derneci u ‘srcu’ Hrvatske

Nedopustivo je da premijer i predstavnici vlade i grada Zagreba idu svake godine na četničke derneke koje organizira Milorad Pupovac. Svake godine imamo ekcese, prozivanja, vrijeđanja. Svake godine se derneci iskorištavaju za laži, podmentanja, prozivanja i uvrede. Vrijeme je da predstavnici hrvatske države više ne idu na antihrvatske političke skupove koji veličaju četništvo i imperijalističku srbijansku politiku, koji negiraju Domovinski rat i agresiju Srbije na Hrvatsku.

Srpska pravoslavna crkva je poticala agresiju na Republiku Hrvatsku, danas provocira, širi laži i netrpeljivost i koristi vjerske događaje za blaćenje, podmetanje i vrijeđanje, širenje mržnje umjesto ekumenizma. Njihov stav o blaženiku Stepincu je najbolji pokazatelj njihove pročetničke politike.

Krajnje je vrijeme je da se prestane s lažima, podmetanjima, preuveličavanjima i izmišljanjima hrvatskih zločina. Vrijeme je da se konačno kaže istina o srbijanskoj agresiji, zločinima na području RH, da se konačno kaže istina o partizansko-četničkim zločinima i komunističkoj strahovladi. Svi oni koji veličaju partizanske zločine i zločince, koji negiraju ustaške i nacističke zločince ne bi smjeli obavljati nikakvu društvenu (državnu) funkciju. Ako se temeljem zakonom o oprostu četnike, pobunjenike, nije procesuiralo to ne znači da je normalno da četnici budu dožupani, tajnici i članovi upravnih odbora. Zar Srbi u Hrvatskoj nemaju boljih predstavnika? Dosta je četnikovanja od strane Srbskog narodnog vijeća i Milorada Pupovca.

Krajnje je vrijeme da se u medijskom prostoru uvede red i da se za napisani u izgovorenu uvredu, laž, izljev mržnje odgovara. Treba jasno kazati da sloboda medija ne može biti podmetanje, laganje, vrijeđanje, ispoljavanje mržnje bez ikakve odgovornosti. To nema veze sa slobodom medija jer sloboda koja ugrožava drugoga, koja vrijeđa drugoga nije sloboda već je agresija.

Smeta im Za dom spremni, a ne smeta rehabilitacija četništva!

Treba jasno, nedvosmisleno, kazati da poginuli branitelji u Jasenovcu tijekom Domovinskoga rata nemaju ništa s ustaštvom! Čudno je da im smeta pozdrav za Dom spremni a ne smeta im rehabilitacija četništva, ne smetaju im četničke kokarde i spomenici ubojicama Hrvata, silovateljima. U kojoj to europskoj zemlji postoje spomenici nacističkim zločincima, ubojicama i silovateljima? U kojoj to zemlji postoje spomenici pobunjenicima koji su ubijali svoje nenaoružane susjede samo zato jer su bili druge narodnosti, vjere i političkog uvjerenja?

5. siječnja 2017. godine na četničkom derneku Srbskog narodnog vijeća (SNV) i Milorada Pupovca se dogodio nemio događaj. Prvo je drug Pupovac prozivao hrvatsku vlast koja ga obilno financira i koja mu omogaćava nesmetano djelovanje!? Drugi nedopustivi ispad napravio je srbijanski izaslanik koji je u središtu Zagreba prijetio Republici Hrvatskoj svim sredstvima majčice Srbije!

Četnička prijetnja u Zagrebu!

„Svim Srbima i svim institucijama u Hrvatskoj upućujemo poruku zajedništva iz sloge uz obećanje matične države Srbije da će ih braniti svim raspoloživim sredstvima kad budu ugroženi…“

Zašto premijer (i ostali dužnosnici) nije demonstrativno napustio četnički dernek na kojem srbijanski izaslanik otvoreno prijeti RH svim sredstvima. Zar je nakon takvih prijetnji nediplomatski napustiti četnički dernek? To je bila dužnost premijera i svih hrvatskih predstavnika na derneku. Šutnjom i jednim pripćenjem ministra se ne može braniti čast države i naroda! Gospodo ako ne želite braniti interese hrvatskoga naroda odstupite!

U medijima se može naći informacija: „Za najavljeni dernek dva dana ranije obavijestili smo osobno i javnim pismom vodeće osobe koje predstavljaju osnove institucije vlasti, predsjednicu RH, predsjednika Vlade i predsjednika Sabora upoznavši ih što će se dogoditi, a te su pretpostavke i ostvarene. Bilo je interesantno promatrati sva lica prisutnih koji sa Srbima nemaju nikakve veze.“ Politizacija pravoslavnog Božića je uveličana dodjelom nagrade jednom kvazi povjesničaru koji promiče četničke laži! Što taj kvazi povjesničar ima s pravoslavnim Božićem?

RH se napada s ciljem postizanja srbijanskih ciljeva, a hrvatski političari šute ili se nevješto brane i nikako da kažu istinu o četničkoj vlasti u Srbiji, agresiji na RH i žrtvama na području Hrvatske. Političari i diplomati Europske unije (EU), SAD-a, Kine, Rusije vode računa o svojim interesima i nije ih briga za hrvatske interese i Hrvatsku. Neki od tih političara i diplomate ne znaju gdje se Hrvatska nalazi na zemljopisnoj karti, ne znaju ništa o povijesti i genocidnoj politici naših susjeda Srba. Hrvatski političari i diplomati moraju tim dužnosnicima objasniti zašto Hrvatska ne može pristati na njihove i četničke zahtjeve.

EU je donijela deklaraciju o osudi komunizma i komunističkih zločina ali nije napravila ništa više od toga pa i dalje komunistički kadrovi vladaju u nekim članicama EU-a. Vladavina komunističkih kadrova onemogućava iznošenje istine o komunističkim zločinima, komunističkoj pljačci. Povijest koju su pisali i plasirali komunistički kadrovi je iskrivljena povijest a ona se i danas u svijetu plasira. Dužnosnici, predstavnici RH moraju stranim vladama i predstavnicima objasniti zašto nije prihvatljivo negiranje komunističkih i srbijanskih zločina. Objasniti da je zapadna civilizacija sukrivac za masovni pokolj Hrvata 1945. godine i da su to ne može zaboraviti niti negirati. Treba pojasniti da danas nema nikakve ustašizacije u RH već da postoji medijska agresija (komunista i četnika) na sve vrednote hrvatskoga naroda. Vrijeme je da se iz diplomacije povuku komunistički kadrovi koji negiraju istinu, koji veličaju zločinca Tita i koji vode antihrvatsku politiku.

Slučaj Krima, Ukrajine, pokazuje jad i nemoć Bruxellesa, pokazuje da agresore birokratska pripćenja ne zanimaju. Nadalje birokrati Bruxellesa su sukrivci za rat na području bivše Jugoslavije pa smo prisiljeni sami braniti svoju opstojnist! Nitko nas nema pravo prisiljavati da se odreknemo svoga identiteta, svoje povijesti i kulture.

Dragovoljci HOS-a imaju pravo na spomenik i svoj pozdrav. Oni su branili i obranili Hrvatsku od agresora. Oni su bila prvi na braniku Domovine (ako neki hrvatski političari i diplomati znaju što znači ta riječ). Ti golobradi dragovoljci nemaju nikakvu vezu s ustaštvom, nacizmom i fašizmom i nedopustivo ih je spominjati u tom kontekstu. Kome smeta ploča? Ploča dragovoljcima HOS-a smeta komunističkim zločincima, komunjarama, četnicima, djeci ubojica i udbaša koji ne mogu smisliti neovisnu državu Hrvatsku iako im je ta država dala sve (stanove, kredite, školovanje, dobar posao i poziciju). Djeca ubojica ne žele da se istraže partizanski, komunistički, Titovi zločini i da se konačno kaže istina o komunističkoj diktaturi i zločinima koje je napravila.

Nakon velikih napada od četničke vlasti u Srbiji i pritisaka izvana Hrvatska je odblokirala dva važna poglavlja pogl. 23. i 26. Pritisci izvana su nerazumijevanja situacije i nesposobnost hrvatske diplomacije. Pristajanje na deblokadu je izdaja nacionalnih interesa. Sada je vrijeme da se susjedi urazume da ukinu svoje zakone kojima se omogućuje da sude kome hoće. Da srbijanski sudovi mogu suditi hrvatskim braniteljima koji su branili svoj dom a nisu ratovali u Nišu, Negotinu, Valjevu itd. to je sramota za hrvatsku vlast i EU i vrijeme je da se to promijeni. Ne treba nam EU koja provodi fašističku politiku, koja provodi nepravdu, koja obezvrjeđuje našu neovisnost! Zar je rehabilitacija četničkog pokreta i četničkih zločinaca europska vrednota zbog koje bi Srbiju trebalo primiti u EU? To je sramota za EU! To je sramota za civilizirani svijet!

Komunistički premijeri i predsjednici su napravili izdaju hrvatskih nacionalnih interesa, isto tako izdaju je napravio bivši predsjednik HDZ-a i njegova nasljednica koju je imenovao. Pitam se je li na pomolu nova izdaja hrvatskih nacionalnih interesa, novo obezvjeređivanja hrvatskih vrednota, novi progon domoljuba i branitelja?

Ministar vanjskih poslova Davor Ivo Stier održao je press konefernciju na kojoj je objavio da je Hrvatska odblokirala Srbiju. ‘Stekli su se uvjeti da možemo podići rezervu oko poglavlja 26, a želim reći da ćemo u okviru poglavlja 23 pratiti ispunjavanje svih obaveza što se tiče nacionalnih manjina s naglaskom na hrvatsku manjinu’, kazao je.

Kakvi su se to uvjeti stekli?

Četnički udžbenici će biti prevedeni na hrvatski i napisani latiničnim pismom tako da hrvatska manjina lakše uči laži, izkrivljenu povijest, da manjina ne sazna ništa o Domovinskom ratu, zločinima komunista i četnika (Bleiburg, Dravograd, Maceljska šuma, križni putevi). Hoće li hrvatska manjina učiti o Draži Mihajloviću kao heroju ili zločincu? To što je srbijanski ministar potpisao je toliko minorno, jadno, da nije smio biti razlog za deblokadu. Tko će hrvatskoj djeci predavati hrvatsku povijest i jezik to nije definirano. Nadalje potpisano se odnosi samo na osnovno školovanje a o srednjem školovanju nije ništa potpisano pa se postavlja pitanje zašto je izvršena deblokada?

Nažalost, ovo je čin izdaje koji je nastao nakon pritiska na Hrvatsku od strane onih koji i ne znaju gdje je Hrvatska na zemljopisnoj karti! Od onih koji ne znaju ništa o domoljublju, strahotama koje je prošao hrvatski narod tijekom povijesti. Davor Stier bi mogao (ako zna) tim diplomatskim neznalicama pojasniti gdje smo, što smo, tko smo i zašto se ne može prijeći preko toga pitanja olako! Napraviti diplomatski skandal i kazati gospođi Merkel da nije korektno vršiti pritiske na Hrvatsku na ovakav način. Ne, Stier je žurno potpisao i počinio izdaju! Zašto Hrvatska vlada pristaje na ucjene i pretnje birokrati iz Bruxellasa koji su krivi za krvavi rat na području bivše Jugoslavije jer ga nisu spriječili već su ga poticali. Birokrati su sudionici zločina na području bivše Jugoslavije. Nisu nam potrebne njihove izjave i deklaracije koje su mrtvo slovo na papiru!

Do kada će hrvatske vlasti podržavati četničke derneke Milorada Pupovca čija su braća (Vojislav i Mladen) aktivno sudjelovala u agresiji na Hrvatsku?

Kada će hrvatski političari shvatiti da smo suverena zemlja koja ima pravo na obranu svoje opstojnosti, svoga gospodarstva, kulture, povijesti i vjere?

Dr. sc. Marko Jukić
Hrvatski domoljub i dragovoljac Domovinskog rata 1991.

Odgovori

Skip to content