Oluja iz Dubrave pomela svijet: Sandra je umalo otkazala finale

Dan uoči kvalifikacija na treningu sam ozljedila leđa, na pripremama sam imala upalu uha, rastu mi umnjaci, imam problema s lijevim koljenom, rekla je Sandra

 

{jathumbnail off}U Moskvu je došla kao velika favoritkinja za osvajanje svjetskog zlata, jedinog koje joj nedostaje. Sa strahopoštovanjem su je gledale suparnice. Valjda očekujući neki kiks. No njega nije bilo. Sandra je već prvim hicem, od 67,52 metra poručila: “Zaboravite zlato, ono je rezervirano za mene”. Bez živciranja. Za pobjedu.

– To je zbog mame. Prošle godine u Helsinkiju se dosta živcirala. U Londonu, koje je bilo njeno prvo veliko natjecanje, umrla je od straha. I zato sam htjela sve riješiti već u prvom hicu – otkrila je presretna Sandra.

Drugim hicem od 67,99 metara riješila je sve dvojbe i ostalo je pitanje samo tko će osvojiti – srebro.
– Žao mi je što je u trećem hicu počela padati kiša. Podloga više nije bila ista, a tako sam željela baciti preko 70 metara. Ali, neću žaliti, treba nešto ostaviti i za sljedeća natjecanja – otkrila je nova svjetska prvakinja.

No malo je nedostajalo da Sandra otkaže finale!
– Dan uoči kvalifikacija na treningu sam ozljedila leđa, na pripremama sam imala upalu uha, rastu mi umnjaci, imam problema s lijevim koljenom…. Još je samo nedostajalo da me grom opali. No nisam htjela nikome govoriti i raditi neku veliku famu. Hvala svima što su mi ‘popravili’ leđa u dva dana, što je doista nemoguće – zaključila je Sandra.
Od male, zaigrane djevojčice iz zagrebačke Dubrave, Sandra je došla do najbolje diskašice u povijesti. Od onih 22,40 metara, koliko je kao 13-godišnjakinja bacila u Čakovcu, do 69,11 iz 2012.
– Taj nacionalni rekord sam bacila u Londonu, očekivala sam da ću ga u Moskvi srušiti. Osjećala sam se jako dobro, ali ne žalim, idem proslaviti. Jedva čekam vidjeti svoje. Mama, volim te – vikala je presretna Sandra.
Srušila je sve rekorde, osim svjetskog, iz današnje perspektive pomalo zastrašujućih i nestvarnih 76,80 metara Gabriele Reinsch iz DDR-a iz 1988. godine.

Ovim trijumfom Sandra Perković, koja je zadnje SP propustila zbog suspenzije, osvojila je sve što se može u atletici – prošle godine bila je olimpijska pobjednica u Londonu, dvaput je bila europska prvakinja, 2010. u Barceloni i 2012. u Helsinkiju. Uzela je zlato na Mediteranskim igrama u Mersinu, a već je osigurala drugu ukupnu pobjedu u atletskoj Dijamantnoj ligi.

 

Izvor: 24sata.hr 

 

 

Odgovori

Skip to content