PREDSJEDNICU NAPADAJU SDP-ovci, ANTIFE, ‘JUGOŠTAMPA’ U HRVATSKOJ I: Dačić opet raspalio po hrvatskoj predsjednici!

Ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić kazao je da je hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović još jednom grubo napala Srbiju i da je, tvrdeći da u Hrvatskoj nema ustaštva i fašizma, izrekla očiglednu laž.

“Što je, nego ustaštvo i fašizam, kad se u najvećem stratištu Srba, Židova i Roma – Jasenovcu, podiže tabla s ustaškim pozdravom ‘Za dom spremni’? Što je, nego ustaštvo i fašizam, kad se u mnogim gradovima Hrvatske daju ulice Miletu Budaku, Pavelićevom ministru, poznatom po doktrini da srpsko pitanje treba riješiti tako da trećinu pobiju, trećinu pokatoliče i trećinu protjeraju?”, upitao je Dačić u priopćenju koje je danas poslao medijima.

“I kako onda u Hrvatskoj nema ustaštva i fašizma?”, upitao je šef srpske diplomacije.

“Podsjetit ću da je Nezavisna država Hrvatska, nacistička ustaška tvorevina, okupirala dio Srbije do Zemuna, Šapca i Novog Sada, kao i cijelu Bosnu i Hercegovinu”, kazao je srpski ministar.

Dačić je istaknuo da se u jednom slaže s hrvatskom predsjednicom – da se treba okrenuti budućnosti i dijalogom i “hladnom glavom” rješavati pitanja iz prošlosti i tražiti zajedničke interese, navodi se u priopćenju. “Srbija je na to spremna, ali nije spremna trpjeti uvrede i poniženja”, rekao je Dačić.

Izvor: ovdje

2 comments

  1. Davor Orlovic

    Dacicu jedite govna svi vi koji tako mislite…na bacili ste neku svoju laž kojom trujete narod o Jasenovcu..a sta ste vi radili u Vukovaru i Srebrenici gamad jedna…ZA DOM SPREMNI..a vi crknite

  2. davor

    Ajde Dacicu jedi govna i ti oni što su pjevali bit će mesa klat ćemo Hrvate…pokrij se po glavi i suti.ZA DOM SPREMNI…a ti crkni

Odgovori

Skip to content