GENERAL KRSTIČEVIĆ: Hrvatsku nitko nikad više neće ugroziti!

Potpredsjednik Vlade RH i ministar obrane (i član Predsjedništva HDZ-a) general Damir Krstičević gostovo je u srijedu u emisiji Hrvatskog radija “A sada Vlada” (urednik i voditelj Marin Erak).

Teme: budućnost Hrvatskoga ratnog zrakoplovstva, spremnost Hrvatske vojske na nove rizike s kojima smo suočeni, Strategija nacionalne sigurnosti i Zakon o domovinskoj sigurnosti, „zveckanje oružjem“ u BiH, slanje hrvatskih vojnika u Litvu…

Stanje u MORH-u i Hrvatskoj vojsci je korektno. Moji prethodnici učinili su ono što su mogli, pri čemu moram ponoviti da je proračun HV-a u zadnje vrijeme bio devastiran.

U osam godina skresan je za 1,4 milijardi kuna! Očito, Hrvatska vojska nije imala sindikat i najlakše je bilo uzeti iz tog resora. Stoga mi je drago što je vlada predsjednika Plenkovića uspjela zaustaviti pad obrambenog proračuna i čak ga povećati za 9 posto.

Naša je zadaća da sada Hrvatsku vojsku učinimo boljom i spremnijom da odgovori na rizike s kojima je suočeno hrvatsko društvo s obzirom na izmijenjenu sigurnosnu situaciju – istaknuo je general Krstičević.

Napomenuo je i da Glavni stožer Oružanih snaga RH razmatra da jedna vojna postrojba bude stacionirana u Vukovaru, čime će se otvoriti i stotinjak novih radnih mjesta.

Govorio je i o Hrvatskom ratnom zrakoplovstvu:

Oružane snage moraju biti nadstranačka priča, s maksimalno mogućom razinom konsenzusa.

Ove bi godine u tom smislu trebala biti donesena konačna odluka da Hrvatskoj treba ratno zrakoplovstvo i koji tip aviona je potreban, a 2018. trebao bi biti potpisan ugovor o kupnji tih zrakoplova.

Što se tiče slanja hrvatskih vojnika u Litvu, ponovio je da je na summitu u Varšavi Hrvatska iskazala spremnost da u tu zemlju pošalje satniju (150 vojnika) pod njemačkim zapovjedništvom kako bi se ojačale istočne granice NATO-a.

Na pitanje prijeti li Hrvatskoj opasnost s obzirom na situaciju u BiH i „zveckanje oružjem“ u susjedstvu, Krstičević je naglasio da je Hrvatska vojska pobjednička vojska, priznata izvan granica Hrvatske, uvježbana i spremna izvršiti sve zadaće koje se postavljaju pred nju:

Hrvatsku nitko nikad više neće ugroziti!

Izvor: kamenjar.com

4 comments

  1. Antun

    Osim poražene fašističke politike Olujom koji sjede s tobom skupa u Vladi!!

  2. Miroslav

    Moj Generale, RH je već dugo vremena ugrožena, samo nitko ne reagira. IZNUTRA moj Generale. Podjeljeni smo da ne možemo biti više. Ako nešto radikalno ne poduzmemo bit će sranja???

  3. Branko Kakarić

    Generale Krstičeviću
    Ako smo pobjednička vojska, zašto se adekvatno tome i ne odnosite prema svima časnicima, dočasnicima i vojnicima ?
    Zašto, i s kojim nas prvom dijelite na PODOBNE i NEPODOBNE, na one koji imaju pravo na participaciju Ustava i zakona, i one koji nemaju pravo ni na život ?
    Zašto šutite o nezakonitim progonima nas časnika, dočasnika i vojnika od strane UDBA – e i KOS – a.?
    Zašto šutite o tome da najčasniji pripadnici te po vama pobjedničke vojske umiru gladni u neopisivoj bijedi?
    Pobjedu u Domovinskom ratu nije izvojeva Plenković koji je dezertirao iz države, ili Pupovac koji je pucao po nama ali diktiraju apsolutnu svaku situaciju koja se odnosi na nas ostale . Bolje reći nepodobne jer smo se usudili ukazati na kriminal i korupciju.
    Oni se samo hrane našom krvlju i naše slučajeve koriste za političke trgovine a ne kao problematiku koju treba rješavati.
    Objasnite po kojoj su osnovi činove i vojna odličja dobili Pupovac, Jadranka Kosor i – a spisak je bogami velik.
    Zar vas, kao generala nije stid da Pupovac ima više odličja od jednog časnika koji je nakon teškog ranjavanja ostao u borbenom sektoru i časno i besprijekorno odradio sve postavljene zadaće do kraja Domovinskog rata ?
    Da li je iskaznica HDZ -a ili SDP-a i antihrvatsko djelovanje tako jak argument za dodjelu činova odličja, vojnih mirovina?
    Zašto hrvatskom narodu prešućujete to da smo pod kraj Domovinskog rata Hrvatska imala proizvodnju TNT-a .Sjetite se projekta DREN.
    DREN, te vračanje struke PIROTEHNOLOGA i PIROTEHNIČARA ( redovno srednjoškolsko te studijsko obrazovanje ) bio je temelj za stvaranje
    Vas uopće danas ne zanima tko je ukrao DREN i tko se okoristio tim novcem.
    U t trenutku kada smo počeli proizvoditi prve količine TNT – a pogon je preko noći ugašen a ja JA I MAS DRUGIH POSLANI U MIROVINE.
    Uništeno je velik broj radnih mjesta, uništen je ČVRST I REALAN TEMELJ HRVATSKE VOJNE INDUSTRIJE, a vas ko ministra ne interesira.
    Vi se hvalite kako ćemo tek sad ( ako vam dozvoli PUPOVAC) 20 godina nakon rata graditi tvornicu streljiva.
    Danas govorite o sigurnosti države, a prešućujete da vam časnika i njegovu obitelj nezakonito progone SAMO ZATO ŠTO SE 2002.SUPROTSTAVIO MINIRANJU NOVIH TERITORIJA RH.
    Gospodine generale, miniranje novih teritorija RH je terorizam i ugrožavanje domovinske sigurnosti.
    Da li ste svjesni kolike je iznose UDBA -ško KOS – ovska klika nezakonito troši iz državnog proračuna u nezakonitoj obran terorista ?
    Nezakonito štititi one koji su minerali nove teritorije RH posebno je ozbiljan ugroza domovine.
    Plenkovićev ( vladin ured za razminiravanje ) prije mjesec dana poslao mi je dopis da se mine koje su postavljenje na okućnicu moje majke 2002 ni pod koju cijenu ne smiju biti otklonjene.
    Naposljetku.
    Moram vas ovako javno upitati sljedeće.
    Koji je razlog da ste me prije dva tjedna onako bolesno ismijali ??
    Taj dan i osobno smo se rukovali u vašem uredu. Nadam se da se sjećate. Nakon toga , ja sam iznio problematiku vašem pomoćniku u prisustvu još 4 osobe.
    Vaš pomoćnik mi je pred 4 prisutne osobe ustvrdio da će VOJNA POLICIJA POKRENUTI ISTRAGU.
    Bio sam presretan – pomislio sam evo konačno Hrvata , konačno nešto po Ustavu i zakonu , kad ono PAF. Nikakva se istraga ne vodi, a niti će se voditi jer to ne dozvoljavaj Plenković i Pupovac.
    Vi ste i onaj dan kada smo se rukovali znali da odlučeno da se po mom slučaju ne smije ništa poduzimati:
    Ne mogu vjerovati da ste se kao general s tko blistavim ratnim putem doveli u poziciju da budete BRODSKI MALI ratnom dezerteru i profiteru Plenkoviću te najžešćim i najpodlijim neprijateljima Hrvatske države i hrvatskog naroda – Pupovcu i Furiju Radinu Bošnjakoviću.
    Lijep pozdrav.

Odgovori

Skip to content