NEPODNOŠLJIVO SKUPO: Ovo je 7 gradova s najvišim mjesečnim troškovima za život

7 GRADOVA S NAJVIŠIM MJESEČNIM TROŠKOVIMA ZA ŽIVOT Čak 34.500 kuna za stanovanje, hranu, prijevoz. Impresivno!

Ovo je 7 najskupljih gradova za život!

Troškovi života neprestano rastu, kako u Hrvatskoj tako i svijetu, a budući da se radi o iznimno mjerljivim podacima, izdvojili smo za vas sedam gradova u kojima bi vas mjesec dana života ozbiljno udarilo po džepu. Numbeo, internetska stranica koja prikuplja statističke podatke o troškovima, cijenama i životu u gradovima diljem svijeta i koju citiraju prestižni mediji izvori kao što je BBC, The Economist i The New York Times izradila je popis gradova u kojima građani moraju izdvojiti znatne svote za udoban život.

7 gradova s najvišim mjesečnim troškovima života

Hamilton, Bermudski otociiStock-513299102Mjesečni troškovi života u Hamiltonu, glavnom gradu Bermudskih otoka iznose vrtoglavih 4769 američkih dolara! Pretvorimo li to u kune, bilo bi nam potrebno gotovo 34 i pol tisuće kuna kako bismo podmirili troškove stanovanja, hrane, prijevoza i života. Impresivno!

San Francisco, Kalifornija, SADiStock-476881195

San Francisco se nalazi na drugom mjestu po skupoći s 4612 američkih dolara odnosno 33.266 kuna potrebnih za pokrivanje svih tekućih troškova. Želite li uživo vidjeti slavni crveni most Golden Gate i jedno vrijeme boraviti u San Franciscu, morate biti spremni na visoke cijene života u ovom zanimljivom gradu.

New York, New York, SADiStock-513732548

Visoko treće mjesto zauzima New York, grad koji objedinjava Manhattan, Bronx, Brooklyn, State Island i Queens i čije brojne znamenitosti kao što su Empire State Building, Kip slobode, Muzej moderne umjetnosti ili zeleni Central Park vrijedi vidjeti barem jednom u životu. Mjesec dana života u New Yorku koštalo bi vas 4207 dolara odnosno 30.345 kuna!

Ženeva, ŠvicarskaiStock-528959560

Kao grad brojnih sajmova luksuznih dobara poput satova ili jahti te jedno od sjedišta Ujedinjenih naroda, Svjetske zdravstvene organizacije i Svjetske trgovinske organizacije logično je očekivati da će troškovi boravka u Ženevi biti pri vrhu ovog popisa. Tako je za prosječan život u ovom gradu potrebno čak 3314 američkih dolara tj. 23.904 kuna.

Hong Kong, Hong KongiStock-496713226

Iznos od 3244 američkih dolara potrebno je izdvojiti za život u Hong Kongu, velikoj trgovačkoj luci poznatoj po mnogobrojnim neboderima. Osim što je trgovačko središte, Hong Kong je i jedno od vodećih međunarodnih financijskih tržišta u kojem biste za život potrošili oko 23.400 kuna.

London, Ujedinjeno KraljevstvoiStock_66692565_XLARGE

London je prije nekoliko godina bio na samom vrhu ovog popisa, a svojim je visokim troškovima života krajem 2016. godine zauzeo tek šesto mjesto. S 3228 američkih dolara ili 23.283 kune u džepu moći ćete si priuštiti mjesec dana u ovom gradu prepunom kulture i povijesnih znamenitosti.

Dubai, Ujedinjeni Arapski EmiratiiStock_70872705_XLARGE

Kao popularna destinacija za elitni turizam, Dubai privlači turiste sa svih strana svijeta. Odluče li provesti cijeli mjesec uživajući u ovom dojmljivom gradu, za to će morati izdvojiti 3006 američkih dolara odnosno 21.682 kune.

Pogledajte isječak iz infografike koju je prema podacima sa stranice Numbeo izradio portal posvećen turizmu The Crazy Tourist kako biste saznali u kojim se gradovima mora najviše izdvojiti za kino ulaznicu, traperice ili mlijeko i koliko bi vas došlo pivo u kafiću!najskuplji gradovi za život

Izvor: ovdje

 

Odgovori

Skip to content