‘ZA 5 GODINA POČINJE NOĆNA MORA Srbije: Dolazi Velika Albanija a zatim 25 godina mraka’

Velika Albanija, u kojoj će biti Kosovo, nije nešto što lebdi u zraku, već će za pet godina postati realnost za Srbiju – raspisali su se srbijanski mediji, prema predviđanju nekih ruskih think-tankova, o novom ‘mraku’ za Srbiju, koji joj stiže s albanskih prostora…

Tako će početi totalna albanizacija balkanskog prostora, a za srpski narod razdoblje od sljedećih 25 godina predstavlja mračnu perspektivu, rekla je u intervjuu Anja Filimonova, znanstveni suradnik Instituta za slavenske studije Ruske akademije znanosti i glavna urednica internetskog portala “Fond strateške kulture za srpski”.

Projekt velike Albanije dobio je nekakav novi impuls. Izgleda da je Zapad prošao prvu fazu, ona je završena 2008. godine, proglašenjem neovisnosti Kosova, a sada je faza učvršćivanja takozvane “neovisnosti” i širenja na regiju. To očito ide na nekoliko razina i u nekoliko pravaca. Na primjeru juga Srbije, odnosno općina Preševo, Bujanovac i Medveđa vidimo kako se polako ali sigurno događa to učvršćivanje.

Bi li to trebalo brinuti Srbiju?

Ono što bi trebalo brinuti srbijanski državni aparat jest učvršćivanje koje se može odigrati putem povezivanja s obrazovnim sustavom Albanije i Kosova, uključujući i jug Srbije, gdje se također obrazuju neki programi nalik onima u Albaniji i na Kosovu. Znači, sada je posebno ugrožen jug Srbije. Postoje i ekonomski projekti kojima se jug Srbije povezuje s Prištinom, a to uključuje i zajednička zasjedanja lokalnih uprava sa činovnicima “Republike Kosovo”. Projekt velike Albanije ostvaruje se i putem povezivanja Kosova i Albanije, što pokazuje i svečano otvaranje auto-puta. Granice između Albanije i Kosova zapravo ne postoje. Samo je pitanje vremena kada će Albanija i teritorija takozvane “Republike Kosova” biti ujedinjene. Ostaje da se vidi da li će to biti i formalizirano, ali će se to faktički dogoditi.

Tko izvana gura projekt velike Albanije?

Svi mi znamo da srpska policija nema nikakav pristup Velikom Trnovcu, koji je “čvor” za narkotike. Tu je riječ o kriminalizaciji srpskih prostora i dio projekta velike Albanije. Nije uzalud Zapad stvarao ovu zonu devijantnog kriminala, kaosa i užasa. Oni imaju veliki novac i instrumente, pa samo jaka država može se tome suprotstaviti. Zapad inzistira da država mora biti slaba. Samo jaka država će eliminirati sve ove opasnosti s kojima se suočava Srbija. Dakle, Velika Albanija zajedno s Kosovom nije nešto što lebdi u zraku, već će za pet godina postati realnost za Srbiju. Tako će početi totalna albanizacija balkanskog prostora. Za srpski narod razdoblje od sljedećih 25 godina predstavlja mračnu perspektivu, što je posljedica ne samo politike Zapada već i unutarnje srpske politike koja dozvoljava donošenje zakona o nacionalnim manjima koji su pogubni – završava gdja Filimonova.

Izvor: ovdje

1 comment

Odgovori

Skip to content