Kako je SDP-ov tandem Jovanović-Đujić zaposlio zaručnicu na 12.000 kn

Izvor slike: Bujica

U emisiju Bujica u srijedu navečer se javio i bivši ministar obrazovanja Radovan Fuchs koji je objasnio kako je SDP-ovac Saša Đujić, kojeg je premijer Zoran Milanović poslao na tiskovnu konferenciju da priča o nepotističkom zapošljavanju, upravo “pravi” primjer.

”U mandatu ministra Željka Jovanovića došlo je do intenzivnog zapošljavanja, sada imate oko 300 zaposlenih, odnosno, novih 130 ljudi. Godišnje ih nešto ode u mirovinu ili na druga radna mjesta, ali došlo je dosta ljudi. Ima podataka koji su se sramežljivo pojavili u medijima, ali se to brzo zaboravilo. Najapsurdnija zapošljavanja su se dogodila u Ministarstvu obrazovanja. Savjetnička plaća je, recimo, 12 tisuća kuna, a interesantno je da za takvo zapošljavanje ne trebaju neke reference i tu jednostavno možete biti savjetnik bez ijednog dana radnog staža”, objasnio je Fuchs.

”Imate interesantnu situaciju, nedavno je saborski zastupnik Đujić održao pressicu na kojoj je kritizirao bivša vremena pa je kritizirao i mene te zapošljavanja, ali zanimljivo je da je upravo njegova zaručnica primjer takvog zapošljavanja. Ona je uz plaću od 12 tisuća kuna savjetovala Jovanovića, a da prije toga nije imala staža. Ali nije ona jedina, imate tu još primjera, ali ona je zanimljiva jer je zaručnica zastupnika koji se obrušio na zapošljavanja”, rekao je Fuchs.

Saša Đujić, koji će biti na listama za Sabor 2015. godine, inače je dobar prijatelj premijerova šefa kabineta, Tomislava Sauche, a Đujićeva zaručnica, također dugogodišnja članica Foruma mladih SDP-a Katja Vujasinović, jedna je od glavnih ljudi za protokol u kabinetu premijera Milanovića.

Rođena je 29. svibnja 1985. godine u Rijeci, privremeno živi i radi u Zagrebu. Završila je studij kulturologije na Filozofskom fakultetu u Rijeci. Od 2012. godine bila je savjetnica u Kabinetu ministra u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta. Političku karijeru počela je kroz Forum mladih te u Forumu žena SDP PGŽ, a akktualna je članica Savjeta za mlade Vlade RH i članica Županijskog odbora SDP PGŽ, piše u njezinoj biografiji.

Fuchsovu izjavu u videu pogledajte od 40. minute.

Datum objave: 21.05.2015

Izvor: ovdje

Odgovori

Skip to content