TKO NE ŽELI RAZRIJEŠITI MIRJANU RAKIĆ? Hasanbegović je smijenio, a ona i dalje radi!

Vlada u kojoj je Hasanbegović bio ministar raspala se, a Rakić je nastavila raditi svoj posao

Nakon medijske harange 2016. godine, kada je Mirjana Rakić, predsjednica Vijeća za elektroničke medije (VEM) i ravnateljica Agencije za elektroničke medije (AEM), naljutila mnoge kršenjem slobode medija u povodu zabrane emitiranja televiziji Z1 u slučaju Marka Juriča, još uvijek nije službeno razriješena svojih funkcija. To je zatražila tri puta u manje od godinu dana od Ministarstva kulture.

Kako javlja tportal, posljednje pismo uputila je potkraj prošle godine, a konačan zaključak kojim će se Ministarstvo kulture zadužiti za objavu javnog poziva za nove članove Vijeća za elektroničke medije i prikupljanje prijava stiže krajem siječnja. Nakon toga će Vlada predložiti Saboru razrješenje i imenovanje novih članova Vijeća.

Podsjetimo, bivši ministar kulture Zlatko Hasanbegović predložio je Vladi da ne prihvati izvješće o radu VEM-a za 2014. godine i tražio je da se smijeni cijelo Vijeće.

Kako vijećnici ne bi ispaštali zbog nje koja je bila glavna za odluku o kršenju medijskih sloboda, Rakić je u ožujku zatražila razrješenje, no to se nije dogodilo. Vlada u kojoj je Hasanbegović bio ministar raspala se, a Rakić je nastavila raditi svoj posao.

Izvor: ovdje

Odgovori

Skip to content