DOKUMENT KOJI SVE GOVORI: Pogledajte čemu je služio Jasenovac nakon 2. Svjetskog rata!

Iako se jasenovački logor već više od pola stoljeća prezentira isključivo “hrvatskom sramotom”, ona nije ništa veća od one partijske, komunističke, koja i dan danas poriče pravu istinu: Logor Jasenovac izvrsno im je poslužio kao tamnica za “nepoćudne Hrvate” koji su tamo prošli sito i rešeto, piše dnevno.hr.

Ovaj dokument samo potkrepljuje činjenice i hrvatsku istinu o tom logoru koja se desetljećima skrivala, te razotkriva velikosrpske i komunističke obmane vezano za njega, njegove “stanare” i žrtve za koje se lažno tvrdilo kako su iz vremena vladavine NDH.

Dokument iz 1946. godine dokaz je o puštanju zatvorenika na slobodu nakon izdržane dvomjesečne kazne, a posebno je zanimljiva činjenica da Jasenovac koji inače proglašavaju logorom smrti, članovi Partije zovu Zavod za prisilni rad – Jasenovac, zaključuje dnevno.hr.

jasenovac

4 comments

  1. Pero Grgic

    Kad je Jasenovac prestao biti radni logor ostala je infrastruktura i komunisti su to samo podigli na malo viši nivo i sve što su uradili pripisali su onako kako njima odgovara.

  2. Josipa Pogačić

    Gdje ja stadoh, ti nastavi! Kad se Jasenovac ispraznio kao radni logor NDH, Komunistiškoj je partiji ostala infrastruktura. Tako su mogli mirno samo nastaviti gdje je Pavelić stao. Ali su to u međuvremenu zaboravili, sjećaju se još samo Pavelićevih zločina, ali ne i svojih. Treba ih podsjetiti.

  3. chris

    istine, istine i samo istine. DA istina je da je Jasenovac produkt HSS u sklopu Banovine Hrvatske za vrijeme Kraljevine Jugoslavije , kao centar za radni preodgoj nepodobnih seljaka , potom kao kazneni centar ( logor ) za vrijeme NDH , a opet kazneni centar FNRJ . Kako znamo da u to vrijeme nitko – nikom nije opraštao; ni misli , a kamoli djela , eto tako se to nasljeđe vjerojatno jako uspješno gaji i održava . Bitna je tradicija . Broj žrtava zapravo je u svakom slučaju veći nego što je zapravo bio , prvenstveno zato što su prave žrtve sve ove generacije odgajane i zadojavane koje-kakvim mržnjama , ideologa . Pravi zločinci nikad nisu nosili noževe ( kame ) već su koristili ” istine ” da posiju zlu krv . Političari , dušebrižnici , antifašisti , fašisti , oslobodioci i okupatori …. sve je to ista bagra , željna krvi i svoje promiđbe …a zapravo su KUKAVICE.
    Imao sam tu sreću da su članovi moje obitelji bili korisnici ” usluga ” tog prostora u sve tri povijesne epohe. Zanimljivo da mi negajimo poštovanje tradicije hodočašćenja ….Vjerojatno je zapravo pravilo : zločinci se uvijek vraćaju na mjesto zločina…..

  4. Goran

    Zanimljiva je činjenica da bi broj žrtava koje su nastale nakon završetka rata mogao premašiti, u najopskurnijoj varianti, broj krvnih zločina koje su počinili hrvati u navedenom vremenu. Zaključujem da je falsificirana kompletna povijest, a u čijem djelokrugu takva jedna akcija može biti, nego smišljena od agende.Sjetimo se i za vrijeme Milanovićeve vladavine koliko je progona uslijedilo na osnovu, složimo se, tipično udbaških “modus operandi” sklopova tako da, u te dane, bilo je teško ne vidjeti svu nakaradnost političkog sustava u hrvatskoj. Bojim se da ni danas nije puno drugačije.

Odgovori

Skip to content