UOČI INAUGURACIJE: što se krije u pozadini “Ženskog marša na Washington” protiv Trumpa?

Foto: fah

Unatoč svojem retoričkom govoru o pravu na “različitost”, medijski hiper-promovirani “Ženski marš na Washington” pokazao se da je samo još jedan paravan za promicanje ideja lobija za pobačaje, poput Planned Parenthooda.

Naoko organiziran kao prosvjed protiv izbora Donalda Trumpa, u svom pohodu na Washington 21. siječnja, u prosvjedu će biti istaknuta Hillary Clinton i njezina „pobožnost“ prema pobačaju.

Dok web stranica organizatora marša tvrdi da “svi trebamo ući u različitosti”, te da prosvjed “brani najviše marginalizirane među nama”, žene koje su pro-life orijentirane ili brane tradicionalni brak i obitelj nisu dobrodošle na marš. U “načelima jedinstva“ koje promiču organizatori posebno se zastupaju “reproduktivna prava” i “LGBT prava”, dok se potpuno ispuštaju prava na vjerske slobode ili temeljno pravo na život.

“Mi vjerujemo u reproduktivnu slobodu”, navode organizatori marša,”a to znači otvoren pristup za siguran, pravno legalizirani pobačaj i kontracepciju za sve ljude, bez obzira na dohodak, položaj i obrazovanje. Mi moramo imati pravo kontrolirati svoje tijelo i biti slobodni od rodnih normi, očekivanja i stereotipa”, navodi se u priopćenju.

Uobičajena hollywoodska elita biti će, naravno, prisutna na maršu. Zagovornica Planned Parenthooda poznata glumica Scarlett Johanson rekla je: „Ja sam za marš na Washington da naš slijedeći predsjednik zna da su muškarci i žene jednaki. Mi nećemo zašutjeti i boriti ćemo se za pravo na izbor“.

Glumica Debra Messing otišla je korak dalje i rekla: „Napad na Planned Parenthood je napad na žene“.

Usprkos tome što desetine milijuna američkih žena ne dijeli njihovo mišljenje, kreću u prosvjede.

Izvor: narod.hr/breitbart.com

1 comment

Odgovori

Skip to content