Slobodno recite: homoseksualnost je izlječiva bolest

U Njemačkoj je obustavljen postupak protiv predsjednice jedne malene političke stranke koja je izjavila da je “Homoseksualnost izlječiva bolest”

 

{jathumbnail off}Sada, kada smo i formalno dio Europske unije, presude sudova u drugim članicama EU, svakako imaju odjeka i na zakonodavni okvir i kod nas. Međutim, neke presude se oglašavaju na sva zvona, a neke se prešućuju ili čak skrivaju od naše javnosti. Tako na primjer, slučaj presude u Francuskoj, gdje je gradonačelnik odbio vjenčati homoseksualni par i bio osuđeni na drakonsku novčanu kaznu, promovirana je na stranicama T-portala, Jutarnjeg ili Indexa kao senzacionalna vijest. S druge strane, presuda iz Njemačke kojom je obustavljen postupak protiv predsjednice jedne malene političke stranke, a koja je izjavila da je “Homoseksualnost izlječiva bolest”, prošla je potpuno nezamijećeno.

Zbog slične izjave, kod nas je profesor Poljaković sa Zadarskog sveučilišta suspendiran i bio žrtvom pravog medijskog linča. Sada, ako želimo biti dio Europe, možemo slobodno izjaviti “homoseksualnost je izlječiva bolest!”
Državno odvjetništvo iz Münstera obustavilo je istražni postupak protiv Adelgunde Mertensacker, predsjednice malene političke stranke „Christliche Mitte“, zbog poticanja na mržnju. Jedan homoseksualno-lezbijski internetski portal bio je protiv nje podigao tužbu. Povod je bio brošura koju je izdala Mertensacker, u kojoj između ostaloga stoji: „Homići su odgovorni za više od šest milijuna umrlih od AIDS-a, koje su žrtvovali zadovoljavanju svoje protuprirodne požude“. Kod takozvane homoseksualne ljubavi riječ je o „egocentričnoj zloporabi partnera“. Terapeutski uspjesi psihologa i dušobrižnika kao i publikacije „Ex-gay“ pokreta dokazuju: „Homoseksualnost je izlječiva“.

Prema državnom odvjetništvu iz Münstera, u ovim izjavama nije riječ o poticanju na mržnju „jer pripadnici homoseksualnog stanovništva u Njemačkoj nisu pogođeni u srži svoje osobnosti“. U brošuri se ne potiče na mržnju protiv nekog dijela stanovništva, nego se za homoseksualnost kao takvu tvrdi da je izlječiva bolest. Zbog ustavnog prava na slobodno izražavanje mišljenja, ove su izjave „opravdane“. Svojim tezama protiv homoseksualnosti, Mertensacker ne napada dostojanstvo pojedinca, nego „na dijelom agresivan, dijelom polemičan način“ cilja „na tu seksualnu orijentaciju za koju njezina stranka smatra da je negativna“.

Izvor: Zdravstveniodgoj.com

 

 

Odgovori

Skip to content