Gotovo je!? Barcelona Rakitiću daje ugovor do 2022. godine…

Ivan Rakitić do kraja sezone trebao bi potpisati novi petogodišnji ugovor s Barcelonom kojim bi se obvezao ostati na Camp Nouu do 35. godine. Tako bi vjerojatno zaključio karijeru u “blaugrani”

Ivan Rakitić danas je puno bliže produženju ugovora s Barcelonom, javlja španjolska Marca.

Menadžer hrvatskog nogometnog reprezentativca Arturo Canales sastao se u petak s predstavnicima katalonskog kluba u službenim prostorijama. Obje strane približile su se u zahtjevima i čini se da bi do konačnog dogovora moglo doći brzo.

Pregovori o novom ugovoru za člana “vatrenih” počeli su prije nekoliko mjeseci, ali nisu tekli glatko zbog različitih zahtjeva obiju strana, ali i lošije Raketine pozicije u momčadi.

U posljednje dvije sezone Ivan je bio neizostavan član početnih 11, što se promijenilo unatrag nekoliko mjeseci. Iako trener Barcelone rjeđe koristi Rakitića ove sezone, zamolio je upravu kluba da obnovi ugovor s Hrvatom neovisno o tome hoće li on ostati na klupi ili ne.

Ivan bi trebao potpisati novi petogodišnji ugovor do 2022., no taj detalj, kao i oni financijski, još nisu do kraja definirani. Bude li doista tako, Rakitić bi lako mogao završiti karijeru u Barceloni jer će u ljeto 2022. imati 34 godine.

Predsjednik “blaugrane” Josep Maria Bartomeu ne želi dočekati kraj sezone bez dogovora s Rakitićem jer bi u tom slučaju na Camp Nou mogle stizati ponude za hrvatskog reprezentativca kojega bi u svojim redovima htjeli brojni europski klubovi.

Nema određenog roka dokad bi pregovori trebali završiti, ali u klubu priželjkuju da to bude što prije. Istovremeno u Barceloni rade na produženju ugovora s Lionelom Messijem i Marcom-Andréom ter Stegenom.

Izvor: ovdje

Odgovori

Skip to content