ŽELJKA MARKIĆ: Važno je da vjernici sudjeluju u društvenom životu

Josipovo svetište u Karlovcu Željka Markić je pohodila sa suprugom Tihomirom / PETRA VUKOVIĆ

„Mislim da je važno da mi koji vjerujemo sudjelujemo u društvu i da nastojimo društvu prenositi svoju vjeru i svoje vrijednosti.“ – izrekla je Željka Markić, voditeljica građanske inicijative „U ime obitelji“, prigodom svog prvog hodočašća u Nacionalno svetište svetog Josipa, u srijedu 8. veljače 2017., kada je sudjelujući u Velikoj pobožnosti svetom Josipu svjedočila svoju vjeru.

Željka je pohodila Josipovo Svetište sa suprugom Tihomirom, a vjernicima je opisala kako je u svojoj obitelji stekla pouzdanje da je Bog izvor milosrdne ljubavi i da On nikada ne odustaje, te da uvijek može krenuti od početka. Na njezin duhovni rast utjecala je i bliskost sa, po njezinim riječima, svetim svećenicima, redovnicama i redovnicima, a Crkva joj je kroz život pokazivala put kojim treba ići. S obzirom da je javnosti poznata kao osoba koja se bori za temeljne obiteljske i kršćanske vrijednosti, zbog čega je često izložena napadima i kritikama, mons. Antun Sente, ml., rektor Svetišta, upitao ju je gdje pronalazi snagu i vjeru za takvu borbu, na što je odgovorila:

„Ta snaga dolazi iz mog pouzdanja da Bog sve vodi i svime upravlja i iz nastojanja da budem otvorena Njegovim milostima. Ta snaga proizlazi iz svakodnevne molitve, redovitih odlazaka na svetu misu i pristupanja sakramentu ispovijedi. Nastojim tražiti u svemu ono što Bog želi od mene i kad čovjek ima tu sigurnost da čini ono što Bog želi onda sve drugo što se događa ne izgleda tako strašno i teško i Bog sve to nekako nadoknađuje.“ Na kraju svjedočanstva Željka Markić istaknula je svetog Josipa kao uzor i model prave muškosti i muževnosti koji nam pokazuje kako svoj život podrediti Božjoj volji.

Ovu srijedu Velike pobožnosti u Nacionalno svetište hodočastili su vjernici Župe Sveta tri kralja iz karlovačkog naselja Banija predvođeni svojim župnikom vlč. Antunom Kolićem koji je predvodio misno slavlje i propovijedao, a zbor istoimene župe uveličao je pjesmom svetu euharisitju. Koncelebrirali su mons. Antun Sente ml., rektor Svetišta, vlč. Ivica Tolla, župnik Župe svetog Antuna Padovanskog iz Generalskog Stola i p. Czeslaw Bielen iz karlovačke Župe BDM Snježne-Kamensko.

U svojoj homiliji vlč. Antun Kolić istaknuo je svetog Josipa kao pravednog čovjeka, čovjeka molitve, uzora radnika i očeva, te zaštitnika zaručnika i umirućih kojeg vjernici mogu nasljedovati u vjeri i povjerenuju u Boga. O njemu je govorio biranim riječima:

„Ono što je maleno pred svijetom Bog odabire i od toga čini veliko, a to na poseban način vidimo na svetom Josipu. On je bio jednostavni, siromašni nazaretski tesar, ali svetac koji je imao posebno odlikovanje. Njemu Sin Božji govori: „Oče“. On je svetac koji svetim nije proglašen niti od jednoga pape, već od samog Duha Svetog. Jednostavan radnik, a iznimno velik u Kraljevstvu Božjem. Punih trideset godina dolazila mu je na poduku mudrost sama – Isus Krist.“ – naglasio je važnost svetog Josipa vlč. Kolić.

MISIJA / MATIJA BARBERIĆ

1 comment

  1. kristijan

    Moš ti sudjelovati i u orgijama – ali ne nametati svoju istinu javnosti.

    Amen!

Odgovori

Skip to content