TwitterFacebookPinterestGoogle+

Balenović: Liniću je mjesto u Remetincu

  • Written by:

-Jako je žalosno da Linić za 1,60 kuna progoni ljude i da provodi svoj gestapo stil na tržnicama. Treba početi od sebe i podnijeti ostavku, njegovo mjesto je u Remetincu – poručuje Balenović

{jathumbnail off}Uskoro bi hrvatskoj javnosti trebali biti predočeni novi dokumenti o umješanosti ministra financija Slavka Linića u kriminalne radnje oko privatizacije Jadranskog pomorskog servisa. Najavile su to u Rijeci Mirja Tomas, bivša tajnica Ante Marasa i Vesna Balenović, najpoznatija hrvatska zviždačica. Kako su rekle, nastaje ‘riječki pokret otpora’, a navedeni dokumenti bit će uskoro prezentirani javnosti na konferenciji za novinare u Zagrebu. Njih dvije odlučile su zajedničkim snagama boriti se protiv ministra Linića za kojeg smatraju da mora politički i kazneno odgovarati. Ovo je bio samo ‘inicijalni sastanak’ koji bi trebao označiti novu fazu priče o sprezi kriminala i politike u Hrvatskoj. Izazivaju ministra Linića da se javno očituje o ovim optužbama jer, kako kažu, to je dužan učiniti.

Vesna Balenović je stoga u pauzi sastanka odlučila ekskluzivno stati pred kamere portala Dnevno. hr i objasniti hrvatskoj javnosti zašto je odlučila upoznati Mirju Tomas te što je shvatila nakon 13 godina borbe za svoja prava.

Kaže da joj je sada, napokon jasno zašto su joj uručili izvanredan otkaz u INA-i nakon što je DORH-u prijavila kriminal u toj kompaniji i zašto se toliko morala boriti po sudovima da dokaže da joj je učinjena nepravda. Kao ključnog čovjeka, koji je u sve bio ‘osobno uključen’, navodi ministra Linića koji je, kako tvrdi, bacio INA-u na koljena.

– Naročito sam sve shvatila kada sam se upoznala s Mirjom Tomas koja ima dokumente da je na svaku preveženu transakciju (radi se o tankerima u vlasništvu INA-e, op.a.) Linić naplaćivao 27 000 dolara i da je otvorio račune u Trstu i ne znam još kojim bankama. Zbog sitnih interesa prodali su, što se kaže, kravu zbog jedne šnicle. Kad gledam odmak kroz ovih 13 godina shvatila sam da je Linić bio teško upetljan u koruptivne radnje. Shvatila sam da je Linić organizirao nečuven progon mene zato što je bio upetljan upravo u ove stvari o kojima se danas piše u medijima, upravo ovo o čemu danas govori Mirja Tomas – tvrdi Balenović.

Kaže da je jako sretna jer se do sada moglo boriti s Balenović koja je bila sama, međutim danas smo dobili epilog. To je Mirja Tomas koja je bila proganjana, ali koja je ipak došla u posjed faktura i dokazala ono što sam je onda govorila. Tvrdi da je INA bila kasica prasica za sve političke strukture, a svaka politička stranka je bila u INA-i te se kralo dok ta kompanija nije devastirana.

– Jako je žalosno da Linić za 1,60 kuna progoni ljude, da provodi svoj gestapo stil na tržnicama, da progoni ljude koje prodaju voće i povrće. On mora početi od sebe, podnijeti ostavku, ispričati se građanima i smatram da je njegovo mjesto u Remetincu! – komentira Balenović što misli o fiskalizaciji u Hrvatskoj i ministru financija.

Dodaje da je INA prodana za 505 milijuna dolara, a samo naftna polja u Siriji vrijede 23 milijarde dolara. Da se može vrijeme vratiti unatrag, kaže da bi postupila isto jer su se osramotili političari koji su proganjali poštenu ženu i čuvali kriminal, a ne ona. Zalaže se protiv prodaje ‘obiteljskog srebra’ i poziva građane da je podrže.

– Građani Hrvatske su danas ogorčeni, prestrašeni i osiromašeni. Hrvatska je oglodana do kosti. Građani su se javili prekasno, ali još uvijek na vrijeme da se nešto spasi. Već sada postajemo kolonija. Moralne vertikale moraju se pokrenuti, intelektualci, makar 1 ili 2 posto onih ljudi koji su osviješteni, oni koji su ispred vremena ili malo hrabriji. Oni moraju reći političarima dosta. Predsjednik države nije fikus, to se događa samo u našoj državi. – komentira hrvatsku stvarnost Balenović.

Izvor:  Damir Galić/Dnevno.hr

 

 

Komentari