Mateo Kovačić: Ako dam gol proslavit ću ga znakom križa

Naravno da bi volio zabiti, a ako postignem gol, slavit ću ga znakom križa i posvetiti svojoj momčadi

 

{jathumbnail off}MATEO KOVAČIĆ osvojio je srca u Interu i oko kluba, jer od njegovog dolaska u Milano prošle zime komplimente mu dijele suigrači, treneri i klupske legende.

Trener Walter Mazzarri, koji je naslijedio Andreu Stramaccionija, pridružio se klubu Kovinih obožavatelja najavio je Matea u prvoj momčadi na otvaranju prvenstva, bez obzira što je veliki dio priprema propustio zbog ozljede, a prošlog je vikenda ušao u drugom poluvremenu tijekom Kup utakmice protiv drugoligaša Cittadelle.

Inter od 18 sati na San Siru dočekuje Genou, za koju igra još jedan bivši dinamovac, Šime Vrsaljko.
Svjetski ugledni sportski dnevnik sa sjedištem u Milanu, Gazzetta dello Sport, također je jako sklona Kovačiću, još od početka milanske avanture mladog Hrvata i razgovorom s njim najavila je početak nove sezone:

“19 godina i desetka na leđima. I to Interova. Prije ju je nosio Wes Sneijder, a sada je samo njegova. Trema? Nervoza? Dječačka sramežljivost? Ništa od toga nema kod njega. Iako se nevino smije, pokazuje veliku sigurnost, a posebno je vidljiv njegov napredak s talijanskim jezikom”, na sva zvona hvali Gazzetta ljubimca Intera.

“Iznimno sam ponosan što mi je desetku dao predsjednik Moratti, koji je rekao da sam ja pravi igrač za taj broj, ali opet, ne igra broj, nego ja”, mudro komentira Kovačić za još jednu salvu pohvala uglednog lista, prije nego što su mu ipak napomenuli kako je sve oko njega sjajno, jedino fali gol za Inter, a kud ćeš bolje prilike za prvijenac od otvaranja nove sezone na domaćem terenu i to s desetkom na dresu?

“Naravno da bi ga volio zabiti, nije bitno kako, može i stomakom ili koljenom, a ako postignem gol, slavit ću ga znakom križa i posvetiti svojoj momčadi.”

Kovačić je otkrio kako se za novu sezonu pripremao gledajući dvd-e s vještinama njegovih idola: Inieste, Davida Silve i naravno Luke Modrića, koji mu je i uživo udijelio par savjeta:

“Da u punom smislu riječi živim kao profesionalac, na terenu i van njega i da se stalno usavršavam i učim.”

Mazzarri od njega želi napraviti “Interovog Hamšika”, jer je Slovak bio playmaker njegovog Napolija?
“Tako je. Razlika između nas dvojice je što ja donosim lopte suigračima, dok Hamšik korisiti prostor i odličan je u igri bez lopte. Trener me hrabri da i ja krećem okomito prema golu. Činjenica je da Hamšik godinama igra uspješno u Serie A na poziciji koja je slična mojoj, pa proučavam i njegovu igru.”

Očekivani sastav Intera za prvu utakmicu sezone protiv Genoe:
Handanović – Campagnaro, Ranocchia, Juan Jesus – Nagatomo, Cambiasso, Kovačić, Guarin, Pereira – Palacio, Alvarez

Izvor: Index.hr

Odgovori

Skip to content