Fra Mario, hvala što ne šutite!

U dvorani Nadbiskupskog sjemeništa u Splitu, u organizaciji Hrvatske udruge Benedikt, održano je predstavljanje knjige zanimljiva naziva „Nisam šutio – otvoreno o Crkvi, politici i društvenim događanjima“ autora fra Marija Knezovića. Knjiga fra Maria je zbirka kolumni koje već godinama izlaze u „Našim ognjištima“ u kojima se autor dotiče društvene zbilje, vjere, sporta i ostalih životno prisutnih tema te o njima progovara, kako su mnogi primjetili: „bez straha i bez celofana, za razliku od mnogih“.

Uz samoga autora knjigu su predstavili dr. sc. Miro Radalj, iz izdavačke kuće Verbum, i Ivica Ursić, omiljeni radijski novinar i publicist, koji su na sebi svojstvene načine predstavili knjigu i dotakli se djelovanja fra Marija. U glazbenom dijelu nastupio je VIS Gospe od Zdravlja koji je otpjevao nekoliko domoljubnih i duhovnih pjesama te su mnogi okupljeni zapjevali zajedno s njima. Moderator ovog događaja ispred Hrvatske udruge Benedikt bio je Marijo Popović, član Upravnog vijeća. Ono što posebno raduje jest veliki odaziv mladih osoba na ovaj događaj.IMG-20170217-WA0001 2

Fra Marijo je u svom obraćanju na svima prihvatljiv i razumljiv način kroz nekoliko primjera iz života pokazao u kojem i kakvom svijetu živimo. Svi smo pozvani govoriti istinu te ni pred kojim izazovom ne smijemo pokleknuti. Fra Marijo otvoreno progovara o svim temama pa i onima koje možda izgledaju kao zabranjene. Ne boji se kritizirati i određene pogreške kada se radi o Katoličkoj crkvi. Ističe da su braća svećenici pozvani govoriti i raditi ono što bi Isus Krist danas govorio i na koji bi način djelovao. Također kritizira političke elite koje su dobrim dijelom zaslužne za stanje u kojem se naše društvo nalazi. Ističe da se ne smije biti sluga niti marioneta nekih viših, moćnijih elita. Na nama je da iskoristimo talente koje imamo i da izgradimo bolje i pravednije društvo.

Nakon što je fra Mario završio svoje izlaganje svim okupljenima bilo je žao što ga ne mogu još slušati ali se nadamo da će uskoro biti ponovna prilika.

Na samom kraju voditelj predstavljanja u ime svih okupljenih zahvalio je fra Mariju na njegovoj mukotrpnoj i bespoštednoj borbi za bolje društvo te izrazio potporu u njegovu budućem djelovanju.

Marijo Popović/ Hrvatska udruga Benedikt

Odgovori

Skip to content