Pronađeni novi dokazi protiv Sauche: otkriven novi ključni svjedok!

Foto Damir Krajac/HANZA MEDIA

Pronađeni su novi dokazi koji dodatno otežavaju poziciju Tomislava Sauche. Kako neslužbeno doznaje HRT ključni svjedok postao je bivši ravnatelj Ureda za opće poslove Zvonko Matišić koji je istražiteljima potvrdio kako su više puta bezuspješno upozorili Sauchu na sporne dnevnice.

Vrhunac uzaludnosti navodno se dogodio u siječnju 2016., u vrijeme kad se čekala promjena vlasti kada su još jednom upozorili Sauchu da na naplatu stižu nalozi za dulja putovanja savjetnika premijera u odlasku. No Saucha je navodno insistirao da se plate uz poruku “ljudi rade svoj posao”, piše HRT.

Iz istražnog zatvora Saucha je izašao nakon što je USKOK ispitao sve svjedoke na koje bi eventualno mogao utjecati.

USKOK-ov prijedlog za puštanje Sauche iz istražnog zatvora malo prije podneva stigao je na zagrebački Županijski sud.

Sudac istrage potom je ukinuo istražni zatvor i odluku poslao u Remetinec, iz kojega je Saucha izašao nakon uobičajene “pritvorske” procedure.

Izvor: slobodnadalmacija.hr

 

3 comments

  1. Mario Milovčić

    Malo morgen, imenjače, mlađahni Tomica je presitna riba, a glavne ribetine kojima su se već usmrdile glave i koji stoje iza svega su Zoki i Ostoja a možda i Pupi kao all-time etnobiznismen koji preko EU-a reketira Plenkija & Co. Ovo je uistinu mala i politička i materijalna šteta za RH prema pravim i velikim “gafovima” Zokija i njegovih kukurikavaca u više od 4 godine “poštene Kuku vlasti”. Nabrojao sam čak (ili samo) 37 veleizdajničkih rabota kuku-Zokija i Linića, pa evo najvećih: 1. Izvlačenje iz RH 15,2 mlrd. $; 2. Postavljanje udbaša Pejnovića u DUUDI pa nestanak 16,6 mlrd Kn; 3. Prodaja Rusima po Lošinju; 4. Remont MIG-ova; 5. Ruralni razvoj grada a ne sela s 1,2 mlrd.; 6. Pogodovanje udbo-tajkunima Rogliću, Tedeschiju itd.; 7. Razminerima plaćao 3 kn/m2, a svome bratu, ženi i tastu milijune; 8. Afera Hrv. šume 5,5 mil. Kn; 9. Milijuni fiktivnim agro-firmama a ne OPG-ima; 10. Zgrade za Pupavca i Pusićku..!?

    1. ivanka aničic

      A sto vrijedi sto se sve zna, ipak je dobro da se o tome pise, da kriminalci ne misle kako su uspjeli …

  2. Marijan Trninic

    Pa normalna reakcija suca koji zna svoj posao. Zašto držati u pritvoru osobu koja ništa nije kriva. Na blaženom licu vidljivo je da taj mladac-poletarac nije ništa skrivio. Ali pričekajmo malo, jer u Povijesti Hrvata svi su vođe manje ili više robijali pod raznim režmima. Možda je ovaj kratkotrajni boravak mlađahnog Sauche (na Sljemenu ga je preSaugao) samo prvi korak da postane šef SDP-a a onda Premijer.

Odgovori

Skip to content