ANITA JUKA: Ivona nije bolesna, Hribarove izjave su utužive, izmišlja i opsesivni je lažov

Bivši ravnatelj HAVC-a Hrvoje Hribar iznio je u emisiji Aleksandra Stankovića ružne optužbe na račun svoje kritičarke, redateljice Ivone Juke.

”Draga kolegica Juka postala je problem našeg društva. Zamolio sam je da nas poštedi svojih zdravstvenih problema – bila je uhićena u Irskoj. I mene je zvala telefonski za pomoć. To nije ugodno govoriti, ali moram objasniti. Taj incident Ivone Juke imao je dalekosežne posljedice. Kolegica Juka vrijeđala je drugu, talentiranu redateljicu, kojoj je govorila da je kurva. Spominjala je i četnike. Nastojao sam je zaštititi nakon tog problema u Dublinu”, rekao je Hribar.

Hrvatski mediji, dodao je, eksploatiraju njezine izjave, znajući za njezino stanje, ali da isto tako znaju da ”ona ne može kazneno odgovarati zbog svojih problema”.

Odmah smo pokušali konaktirati sestre Ivonu i Anitu Juku, osnivačice producentske kuće 4film. Prva nam se odazvala Ivonina sestra Anita.

”Ivona u zdravstvenom kartonu nema nikakvih psihičkih problema, nije bila kod psihijatra, niti na bilo kakvom liječenju psihičkih bolesti jer ih nema. U Irskoj nismo ni bili na razgovoru u policiji, a kamoli u zatvoru. Ovako strašno izmišljati i blatiti dokazuje da je Hribar opsesivan i lažov. Ovo je utuživo”, rekla je Juka za direktno.hr.

Reakcija prozvane Ivone još se čeka.

Podsjetimo i kako je Juka nedavno u emisiji Otvoreno na HRT-u izjavila kako se u HAVC-u događaju kriminalne radnje te da za to postoje konkretni dokazi.

Pozvala je DORH da procesuira kriminal koji se, kako je rekla, odvija već godinama. Smatra da je riječ o organiziranom kriminalu, jer je mnogo prijava dosada već bilo odbačeno.

Dodala je i da su članovi Upravnog odbora, čija je uloga kontrolirati ravnatelja HAVC-a, dobivali po šest milijuna kuna za svoje projekte. Tu je istaknula članicu odbora Dariju Kulenović Gudan te napomenula kako ih ima još. “Ljudi koji sjede u Upravnom odboru dobivaju novac. Zar onda možemo očekivati da neće pokrivati daljnje nezakonite radnje Hrvoja Hribara?”, zapitala se.

Dodajmo i kako je Jukina produkcijska kuća 4Film osnovana 2003. godine. Kako je navedeno na stranici kuće, kroz proteklo desetljeće 4Film može se pohvaliti nizom uspješnih produkcija i ko-produkcija dugometražnih filmova, među kojima se ističu filmovi „Ti mene nosiš“, službenog kandidata za Oscara Crne Gore u kategoriji najboljeg filma na stranom jeziku, „Neke druge priče“, internacionalni omnibus snimljen uz potporu Eurimagesa, Goteborg Film Funda i Irish Film Funda, prezentiran na Goteborg International Film Festivalu, Warsaw IFF-u, Montreal World FF-u, Valladolid IFF-u, Cairo IFF-u, Kerala IFF-u, Mannheim-Heidelberg IFF-u, Sarajevo IFF-u i Taormina IFF-u, te „Slovenka“, u režiji Damjana Kozole, u službenoj konkurenciji prikazan na Warsaw IFF, Sarajevo FF, Toronto IFF, Reykjavik IFF, Portorožu, Valencia FF i drugima.

Izvor: direktno.hr

Odgovori

Skip to content