Radio Marija u Hrvatskoj obilježava dvadeseti rođendan

Pater Stjepan Fridl, glavni urednik, u studiju Radio Marije

Hvaljen Isus i Marija!
Dragi slušatelji i prijatelji Radio Marije!

U razgovoru sa slušateljima Radio Marije bilo mi je postavljeno pitanje o značenju blagdana Katedra svetoga Petra, koji se slavi 22. veljače. Odavno se nalazi u liturgijskom kalendaru. Ima naznaka da se slavio već u četvrtom stoljeću. Čini se da svoje korijenje vuče iz obiteljskog blagdana koji se slavio u poganskom Rimu. Taj drevni obiteljski dan vjerojatno je preuzet pa preimenovan te je postao blagdanom sveopće kršćanske obitelji.

Katolička Crkva i jest obitelj na čelu sa svetim Petrom, kojemu je Isus uputio riječi: Ti si Petar – Stijena, i na toj stijeni sagradit ću Crkvu svoju… Bit blagdana jest zahvala kršćana Bogu za poslanje povjereno svetomu Petru i njegovim nasljednicima koji su pozvani tumačiti, čuvati i braniti, te prenositi evanđeoski nauk svoj kršćanskoj zajednici.

Nama je, na Radio Mariji, 22. veljače posebno na srcu jer je toga dana, točno u podne, prije dvadeset godina započelo emitiranje programa našega Radija. Anđeoskim pozdravljenjem, nadahnutim nagovorom te blagoslovom, sluga Božji, kardinal Franjo Kuharić zaželio je da svi slušatelji budu blagoslovljeni Marijinom prisutnošću, vjerom i ljubavlju. Tada se naš Radio mogao čuti u Zagrebu i okolici, a danas imamo koncesiju na području Splita, Rijeke i Virovitice. Marija nas je mnogo puta iznenadila. Imam osjećaj da nam u godini dvadesetog jubileja draga Gospa sprema novih radosnih vijesti. Molimo na tu nakanu!

Snagom Božje i Marijine ljubavi mnoga su srca po Radio Mariji našla put do vjere, upoznala Božju blagovijest, susrela Isusa. Netko lijepo reče: Radio Marija je sjajan biser Neba i Božje sunce koje grije čovjeka naših dana, iscrpljena lažnim ponudama svijeta i materijalizma. Dao dobri Bog, da svi, kao Marijina obitelj, budemo odraz Majčina lica i govor njezina srca.

Srdačno vas pozdravljam!
Vaš p. Stjepan Fridl, glavni urednik

MISIJA / RADIO MARIJA

Odgovori

Skip to content