EMIL ČIĆ : Slavonci, pripremite se za rat sa Srbima

Odličan ragovor s mr. sc. Emilom Čićom prenosimo iz Glasa Slavonije. U ovom razgovoru akademik Čić upozorava: ‘Pripremite se na novi rat sa Srbima!’

Kad se postavlja pitanje kakvi su Hrvati, nerijetko čujemo da kod nas još uvijek vlada tzv. socijalistički mentalitet. Kako to komentirate, je li tome doista tako?

EČ: Ako uzmete u obzir da su srbokomunisti (čiji se ORJUNAški nasljednici danas nazivaju antifašistima, kako ih je drug Staljin naučio) godine 1945. svojim rukama pobili cjelo Domobranstvo NDH (nasljednu vojsku Austro-Ugarske iz 1918.!, uz nove mlade regrute), koje je u trenutku ubojstva brojalo oko 300.000 vojnika (a, možda i više) i barem 700.000 civila, zajedno s brojnim Hrvatima, koji su vodili hrvatski Križarski Rat sve do oko 1952. godine, onda je jasno da je komunistima i četnicima presvučenim u komuniste ostalo roblje koje su odgajali na laži u idućih sedamdeset i više godina. Potomstvo roblja naslijedilo je ropski mentalitet, a narodni ustanak protiv srpske vlasti 1990. godine bio je moguć samo zato jer je od srbijanskog S. Miloševića bila ugrožena i domaća UDBA, koja je prihvatila hrvatsku emigraciju, da se tako održi na vlasti. Kako je ta propaganda krivotvorenja istine, (i stvaranja ropskog mentaliteta, koji se pokorava laži) izgledala u praksi opisali su brojni autori, a jedan od njih je i Gordan Akrapp, koji je to opisao u knjizi “Kardinal Stepinac u dokumentima Gestapoa i OZNA-e”. Među ostalim autor navodi da je “UDBA ciljano, po nalogu Partije, oblikovala javno znanje, tako da su izmišljeni i iskonstruirani podatci i događaji … predstavljani kao vjerodostojne i potpune istine …”. Naravno, da je odgoj u komunističkoj laži odgojio socijalistički mentalitet uravnilovke, koji ne poštuje obrazovane ljude, niti ljude od karaktera i višeg ranga.

Možemo li i koliko danas govoriti i o podaničkom mentalitetu Hrvata, i zašto?

EČ: O podaničkom mentalitetu čipiranih robova/duša (g)robova, idealnom za Novi Svjetski Poredak, svakako možemo govoriti, jer je razina uvreda i poreznih i drugih nepravdi počinjenih od strane nenarodne “vlasti” svakako dosegla vrhunac, koji bi u nekom drugom slobodarskom narodu izazvao vojni udar, ili narodni ustanak. No, kako je u Hrvatskoj dopustivo da Pupovac dobiva subvencije za četničku djelatnost i vrijeđanje Hrvata preko srbijanskog tjednika financiranog hrvatskim novcem – onda se svakako može govoriti o podaničkom i ropskom mentalitetu, koji je izgubio nacionalno i ljudsko dostojanstvo: radije će 300.000 mladih otići u inozemstvo nego li milom, ili silom smijeniti razbojničku vlast i razbojničko državno uređenje. Što je to nego li radničko-ropski-podanički mentalitet. Kruha i igara, bez heroizma i dostojanstva hrvatskih pradjedova.

Koliko ideologije utječu na mentalitet (i identitet) naroda pa tako i Hrvata? Je li taj utjecaj danas manji nego u prošlosti, ili veći?

EČ: Ideologije su preko medija i iznakaženog odgoja i obrazovanja stvorile rulju bez odgovornosti i ikakvih duhovnih kriterija. Zbog toga se masi može prodavati i “kršćanska vjera”, bez katoličkih dogmi i istinitih sadržaja, jer masa ne će prepoznati bit i sadržaj vjerske, ili ideološke istine: ne postoji odgoj bez ideoloških sadržaja! Svaka je ideologija nova religija, pa su tako i komunizam i liberalizam skup idejnih uvjerenja, kao što je i vjera skup idejnih uvjerenja, s tom bitnom razlikom da je kršćanstvu otac Krist, a ideologijama bez Krista otac je antibožanski duh, koji samo vjernici umiju prepoznati.

Budući da katolici toliko “vole” svoju vjeru da ne prepoznaju prave i lažne proroke, istinite i lažne vjerske vođe, naravno je da je utjecaj svih vrsta laži na mase mnogo jači, stoga je ta podložnost laži i uvjet za ropski mentalitet masa, jer su srušeni uvjeti da se mase bore za poštenje, istinu i pravdu. To je ono doba koje se može nazvati epohom poklonstva Antikristu. Kojeg uostalom i očekujemo, kao konačan ishod stanja, jer jasni simptomi poklonstva nepravdi su ovdje. Na žalost, kao “predziđe kršćanstva” nakon 600 godina borbe protiv Balkana, Hrvati su pali na ispitu i nek’ im se dragi Bog smiluje. Slavoncima savjetujem da se brzo i dobro pripreme za rat sa Srbima, jer četničke prijetnje Hrvatskoj će se uskoro i ostvariti, a Slavonija je prva na udaru.

Izvor: dnevno.hr

Odgovori

Skip to content