Sestre Juka tužit će Hribara zbog klevete i seksističkih izjava!

Bivši ravnatelj HAVC-a Hrvoje Hribar iznio je u emisiji Aleksandra Stankovića ružne optužbe na račun svoje kritičarke, redateljice Ivone Juke. Na upit direktno.hr-a stiglo je priopćenje u kojem sestre Juka najavljuju tužbe jer navedene laži, kažu, znatno štete ugledu nagrađivane redateljice, ali i ugledu i budućim poslovima produkcijske kuće 4 film. ‘Takvo namjerno blaćenje ugleda i časti nedopustivo je i zaslužuje svaku osudu’. stoji u odgovoru koji prenosimo u cijelosti.

“Ovim putem šaljemo demanti na niz teških optužbi i laži koje je bivši ravnatelj HAVC-a Hrvoje Hribar iznio na račun Ivone Juka i produkcije 4 film u jučerašnjoj emisiji Nedjeljom u 2 na HRT-u. Navedene laži znatno štete ugledu nagrađivane redateljice, ali i ugledu i budućim poslovima produkcijske kuće 4 film.

Hrvoje Hribar navodi kako je HAVC Ivoni Juka i njenoj tvrtki odobrio sredstva u različitim kategorijama. Ono što gospodin Hribar nije spomenuo jest da unatoč svjetskim uspjesima filma ‘Ti mene nosiš’ i najvećoj distribuciji jednog hrvatskog filma putem Netflixa, njezin novi projekt već je dva puta odbijen na natječaju za poticanje proizvodnje. S obzirom da redateljica i producent imaju pravo na službeno objašnjenje o razlozima odbijanja projekta, još prošlo ljeto je 4 film uputio službeni zahtjev za očitovanjem umjetničkih savjetnika Deana Šoše i Dalibora Matanića. Obrazloženje Deana Šoše 4 film primio je nakon uručene požurnice, dok do današnjeg dana, nakon 4 uručena zahtjeva, produkcija nikada nije zaprimila službeno obrazloženje umjetničkog savjetnika Dalibora Matanića. Ovo je samo jedan od primjera netransparentnosti rada HAVC-a na koje upozoravamo.

Referirajući se na izjavu Hrvoja Hribara, želimo istaknuti kako Ivona Juka nikada nije bila u zatvoru u Dublinu ili nekom drugom zatvoru u Irskoj. Samim time, nije nikada kontaktirala Hrvoja Hribara i molila ga da ju ‘izvuče’ iz takve situacije niti je odvjetnik Hrvoja Hribara na takav ili ikakav sličan način intervenirao u pomoć Ivoni Juka.

Naglašavamo kako Ivona Juka ne pati od napada agresije niti ijednog psihičkog poremećaja.

4 film produkcija šokirana je količinom laži koju je Hrvoje Hribar iznio za vrijeme emisije Nedjeljom u 2. Takvo namjerno blaćenje ugleda i časti nedopustivo je i zaslužuje svaku osudu. Osim svega navedenog, oštro osuđujemo i seksističke i šovinističke izjave koje je Hrvoje Hribar izrekao o Ivoni i Aniti Juka. Sve optužbe iznesene na račun Ivone Juka zapravo su jeftini pokušaj diskreditiranja jedne od rijetkih osoba koja otvoreno progovara o nizu nezakonitih radnji sada bivšeg ravnatelja HAVC-a, Hrvoja Hribara.

Ovim putem, Ivona Juka i Anita Juka najavljuju podizanje tužbe zbog klevete i seksističkih izjava gospodina Hrvoja Hribara”, stoji u priopćenju.

Podsjetimo, Hribar je kod Stankovića kazao kako je “kolegica Juka postala problem našeg društva”.

“Zamolio sam je da nas poštedi svojih zdravstvenih problema – bila je uhićena u Irskoj. I mene je zvala telefonski za pomoć. To nije ugodno govoriti, ali moram objasniti. Taj incident Ivone Juke imao je dalekosežne posljedice. Kolegica Juka vrijeđala je drugu, talentiranu redateljicu, kojoj je govorila da je kurva. Spominjala je i četnike. Nastojao sam je zaštititi nakon tog problema u Dublinu”, rekao je Hribar, a prenosi direktno.hr.

Odgovori

Skip to content