PROF.DR.SC. MATKO MARUŠIĆ: Imamo predsjednicu kakvu smo teško mogli zamisliti i u najdomoljubnijim željama

Pitanje o uspješnosti dosadašnje dvije godine mandata hrvatske Predsjednice gđe Kolinde Grabar Kitarović ne bi uopće trebalo postavljati, ili bi ga se moglo postaviti samo zbog gušta razmišljanja o te dvije godine. Imamo predsjednicu kakvu smo teško mogli zamisliti i u najdomoljubnijim željama.

Ona je vrhunski obrazovana, pristojna, pametna, lijepa, promišljena i nevjerojatno radišna, prava savršena štreberica u najboljem smislu te riječi. Zna što radi, radi što treba raditi i to radi savršeno. Tomu se ne bi trebalo čuditi, jer je oduvijek bila – štreberica – od ranoga djetinjstva, preko svih škola, do druge najviše funkcije u NATO-u i kampanje u kojoj je pobijedila čovjeka koji je imao sve političke i medijske prednosti, s tima da je g. Ivo Josipović imao i istu vrlinu pristojnosti i suvisloga, organiziranog i ugodnog govora. A pobijedila ga je samo zato što je bila bolja, mnogo bolja, i to su ljudi prepoznali.

Molim, neka se svi na trenutak prisjete kako je pobijedila Ivu Josipovića i kako i koliko je to bilo teško. Onda se tome treba – zadiviti.

A otad jednako tako dobro radi. U okviru malih ustavnih ovlasti koje su komunisti ostavili funkciji predsjednika u žurbi da spriječe šok da im se pojavi neki novi, nadmoćni i nepobjedivi Franjo Tuđman kojega svojim jeftinim, prljavim trikovima ne mogu zavesti da skrene s crte potpune, domišljene i nesalomljive borbe za boljitak hrvatske države, gđa Predsjednica radi sve što je moguće i najbolje što je moguće. Držim da nije potrebno nabrajati sva njezina djela, pod uvjetom da se ne prjelaze okviri njezinih ovlasti kao što to rade mrzitelji naše Domovine; navest ću samo da je stalno kritiziraju, pače i optužuju da je lagala da će promijeniti rezidenciju, a ona je još u kampanji govorila „ako to bude tehnički moguće“, odmah je zatražila ekspertize mogućih lokacija i dobila službeno i stručno mišljenje, ranga zabrane, da prikladnoga mjesta a bliže središtu grada nema. Onda oni kažu da je prekršila obećanje, stid ih bilo i prokleti bili.

Da, da, prokleti bili, govorim to sasvim trijezno i promišljeno, kao iskusan profesor koji je u životu dao tisuće i tisuće ocjena: to što oni gđi predsjednici podmeću ne smijem i ne ću nabrajati, ali za to nedjelo zaslužuju samo ocjenu prokletstva! Jednu damu, majku, ljepoticu, vrhunsku svjetsku političarku, idealnu predsjednicu oni pokušavaju, svaki dan i u svakoj prilici uvaljati u blato u kojemu se sami valjaju i sniziti na razinu svoje intelektualne bijede i moralne kloake. Čitatelj će znati na što mislim, a počeo sam od optužbi da je lagala za premještanje rezidencije.

Što će biti? Biti će isto kao do sada, marljivo, uspješno i krasno: učvršćivanje međunarodnoga položaja Hrvatske, diskretna briga za red u političkom životu države i opći napredak Hrvatske. Pitam čitatelje da procijene koliko je Hrvatska napredovala, npr. gospodarski, investicijski, vojno i diplomatski otkad su otišli Josipović i napose Milanović. Kad ste mislili da će BDP rasti iznad 3%, fiskalni dug se smanjiti ispod 2%, dobiti se europski novac za LNG terminal na Krku i vrhunsko oružje od SAD-a?

Nema govora da će gđa Grabar Kitarović izgubiti drugi mandat, od koga?! Tipa poput Milanovića, ili gđe Mrak Taritaš, ili – koga – da nije možda Vesne Pusić ili Peđe Grbina? Ma, dajte, molim Vas, ne podcjenjujte hrvatski narod, jer on je do sada vidio sve što je trebao vidjeti i postupio je sukladno tome. HDZ je pao samo dvaput i to točno onda kad je to bio i zaslužio. Naša lijepa Predsjednica ne može pasti jer – leti, leti toliko visoko da je one kreature iz balkanskoga blata teško mogu i vidjeti, a kamoli dohvatiti svojim prljavim kandžama.

Za njih je hrvanje u blatu dnevnica i politička aktivnost u kafićima na tuđi račun. Pravu, visoku, svjetsku, učenu i uspješnu hrvatsku politiku radi gđa Grabar Kitarović i, naravno, g. Andrej Plenković. Tajna svakog uspjeha, svakog rezultata leži u školi i dobrom učenju, svako poštenje u vjeri otaca, i svaka uspješna hrvatska politika u drevnom hrvatskom domoljublju.

Prof. Matko Marušić, MD, PhD/HKV/kamenjar.com

5 comments

  1. VLADIMIR BAOTIĆ -- Hrvatska Znanost -- DID Bogumilski

    Koji ste vi bedaci i konji. Ona je USA vojnik!! Nema pojam o Hrvatskoj Povijesti, već samo izvodi prljave radove USA. Progledajte Narode! Ona je Masonka!

    1. vinko

      najvažnije postignuće, maknula je Belzebuba sa Pantovčaka! Ona mora ostati gore, da ga kojim slučajem opet netko ne vrati!

    2. Rudolf

      Znate li bolju/boljeg, neka je i mason(to vi kažete) ako radi na dobrodbit hrvatske, bolja je od svih onih do sada koji su bili masoni/komunisti/yugofili i ini, a radili protiv interesa Hrvatske ili pobjegi glavom bez obzira kad je zagustilo i ostavili narod na cijedilu da ne kažem istrebljenju.Dok se ne pojavi bolji bit ćemo uz nju ma što tko o njoj mislio i govorio. Možda smo “bedaci i konji” ali smo ovdje u Hrvatskoj,a nismo pobjegli i izgrađivali između ostalog kako kažete i “USA” jer je tamo veća plaća, rodili djecu i pretvorili ih u između ostalog u “USA” državljane koji neznaju ni riječi hrvatskog, i nemaju se ikad namjeru vratiti u domovinu, jer bolje je u “USA” “Canada” “Australija” New Zeland itd itd.

  2. BoRice

    Tek kada potvardi doktorica Ružica Čavar, je li suglasna z’takvom floskulom oko pridsidnice – tek unda

Odgovori

Skip to content