BOLESNIK? Frljiću u Poljskoj nova prijava: simulacija oralnog seksa s kipom svetog Ivana Pavla II…

Foto: Fah

Hrvatska javnost, hrvatska Vlada i Andrej Plenković ovo moraju znati!

Čovjek koji u Hrvatskoj radi kazališne predstave na račun hrvatskih poreznih obveznika kao da ne poznaje granice vrijeđanja vjerskih i drugih osjećaja ljudi.

Kazališnom redatelju Oliveru Frljiću ponovno prijeti prijava u Poljskoj – njegova predstava “Kletva” postavljena u varšavskom kazalištu Powszechny bit će prijavljena zbog vrijeđanja vjerskih osjećaja, što je u toj zemlji kažnjivo.

Predstava je rađena prema motivima djela dramskog pisca Stanisława Wyspiańskog, ali kao što je to i obično slučaj u predstavama Frljića – ono što se događa na pozornici nema puno veze s dramskim predloškom, javlja Bitno.net.

Tako jedna od glumica u predstavi simulira oralni seks s kipom sv. Ivana Pavla II., dok u pozadini gledatelji čuju propovijed poljskog sveca o odnosu između čovjeka i Boga. Kasnije se na taj kip stavlja ploča s natpisom “Zaštitnik pedofila”.

Jedna glumica stavlja križ među noge, a kasnije glumci motornom pilom režu veliki križ na sredini pozornice. Glumci deru zastavu Vatikana.

U jednom trenutku jedna od glumica pokazuje ultrazvuk nerođena djeteta i objašnjava publici kako će ga abortirati. To su samo neki od dijelova šokantne predstave.klatwa_515

Foto: Magda Hueckel, www.powszechny.com

U svom priopćenju koje je potpisao glasnogovornik Paweł Rytel-Andrianik navodi se kako “predstava ima sva obilježja blasfemije”.

“Predstava sadrži javnu profanaciju križa, svetoga simbola za kršćane. Osim religijskih simbola izruguje se osobi sv. Ivana Pavla II., što je posebno žalosno za Poljake. Osim toga, neprihvatljivo je poticanje na mržnju i omalovažavanje ljudskog života. Kao i uništavanje državnih zastava, u ovom slučaju one vatikanske”, poručuju biskupi.

Kada su hrvatski navijači samo palili baklje u inozemstvu dizala se velika buka u medijima, pa su slijedile i kaznene prijave. Ovo ne samo da je veće sramoćenje Hrvatske, nego zaista i pitanje – ima li ovdje posla za Državno tužiteljstvo i vrijeđanje vjerskih osjećaja, manjine ili većine, sasvim svejedno.

Izvor: narod.hr/bitno.net

4 comments

  1. Marijan Saint Gudelj

    On je samo
    trivijalan lik, epizodist, pravo pitanje je: tko postavlja takve mulce na takva mjesta?

  2. Leo Ipa Eol

    Meni izgleda da je lik a) impotentan kao i b) da pati od kroničnog manjka roditeljske ljubavi, dok je bio dijete!?

  3. Branko Brina Penjak

    Nemojmo ga sankcionirati, jer je on SDP-ov i HNS-ov igrač.Kad smo oprostili grijehe veleizdaje i gnusne optužbe Frrrljićeve mentorice i njegovih mentora moramo i njemu.

Odgovori

Skip to content