OTKRIVANJE LIJEPE NAŠE Britanci naveli sedam razloga radi kojih treba obvezno posjetiti Hrvatsku

FOTO: CROPIX

Novinarka Mirrora, Britanka Annabelle Thorpe, potpuno je oduševljena Hrvatskom.

Smatra ju ‘najkul’ mjestom na Mediteranu, zemljom koja je ‘neiskvareni dragulj’ i savjetuje svojim sunarodnjacima da bukiraju svoja mjesta za nadolazeće ljeto.

Nakon svog nedavnog posjeta, posebno je oduševljena dojmom da se ništa nije promijenilo od 1981. godine kad je prvi put posjetila našu obalu, odnosno, da je Hrvatska ostala potpuno ‘neiskvarena’. Srećom, novinarka se očito zanimala samo za naše prirodne ljepote, a one doista jesu jedina stvar koje se ne moramo nimalo sramiti.

Evo 7 razloga koje smatra dovoljno dobrim da se njezini sunarodnjaci povedu za njenim primjerom.

Povoljni novi letovi

Annabel navodi veliki broj novih putnih linija iz Velike Britanije u Hrvatsku. Naime, u srpnju British Airways počinje letjeti s Heathrowa u Pulu, dok Monarch ima nove letove iz Gatwicka i Manchestera već u travnju. Početkom svibnja, Britanci će nam stizati i u Dubrovnik i Zadar, direktnim letovima iz Southenda.

Fantastični festivali

Britanci obožavaju glazbene festivale, a Anabelle navodi kako su oni u Hrvatskoj znatno povoljniji. Za ljubitelje dance-a preporučuje pulski Dimension festival, dok Outlook, još jedan pulski ‘pun pogodak’, navodi kao fantastičan provod za ljubitelje hip- hopa i reggaea. Sunarodnjacima željnima umjetnosti i kulture preporučila je kultne Dubrovačke ljetne igre.

Predivna jezeraplitvice

Novinarka navodi kako se uz neupitne ljepote mora ne trebaju zanemariti ni bajkovita hrvatska jezera. Naravno, istaknula je Nacionalni park Plitvice koje opisuje kao bajkovit spoj šume, slapova, jezera i šetališta, a preporučila je i lokalni smještaj.

Sjeverna Istragroznjan_grad7-250810

Istru Annabelle uspoređuje s Toskanom, navodeći kako se talijanski štih osjeća u svakoj uličici i na svakom koraku. Gradići na brdima, male pizzerije i slastičarnice pridonijele su talijanskom dojmu koji je stekla, a koji joj je očito fantastično ‘legao’.

Jedrenje

Spominjući 1000 otoka smještenih diljem naše obale, autorica u jedrenju vidi najbolji način za istražiti otočja potpunosti, bilo u vidu jednodnevnih izleta ili pak dužeg odmora. Kao idealnu destinaciju navodi Kornatski arhipelag, koji je zbog izuzetnih ljepota krajolika, velike obalne razvedenosti i bogate morske flore i faune 1980. godine proglašen nacionalnim parkom.

Otocipanorama3-080912

Za one koji se vole smjestiti na jednom mjestu, autorica nastavno na jedrenje otocima, sugerira i katamaranske i trajektne linije kojima smo mi često nezadovoljni. No, Annabel njih vidi kao idealan i praktičan način jer, primjerice, smjestite li se u Dubrovniku, lako si u jednom danu možete priuštiti jednodnevni izlet do Korčule, Hvara ili pak Brača.

Pješčane plaže

zlatni_rat6-311015

Nezaobilazni Zlatni Rat jedna je od najfotografiranijih plaža u Europi, a novinarka Mirrora nju navodi kao sasvim dovoljan razlog za posjetiti Hrvatsku. Osjećaj predivnog prirodnog pijeska pod nogama za nju je ultimativan doživljaj ljeta koji se ne smije propustiti.

Inače, Annabel Thorpe je autorica knjige The People We Were Before u kojoj se radnja odvija upravo u Hrvatskoj.

Izvor: ovdje

Odgovori

Skip to content