ZORICA GREGURIĆ: Gospodine Plenkoviću, taj spin neće proći!

Zorica Gregurić oglasila se na svom FB profilu i prokomentirala sastanak premijera Plenkovića sa, kako navodi, “družinom”

“Pohvalno je što je danas predsjednik Vlade riješio probleme tamo gdje ih uopće nema niti ih je bilo.

Naime, zahvaljujući spinu ministrice Obuljen nasjeo je na izmišljen problem pokušaja demontaže HAVC-a i zajamčio svojim autoritetom kako neće dozvoliti da se HAVC koji nitko ne želi demontirati – demontira. Razumljivo je kada umjetnici ne čuju i ne “kuže” sirovu stvarnost, jer plove na svojim od mašte ispletenim oblacima nad ovom suznom dolinom. Ta oni, nedodirljivi stvarnošću nemaju se vremena baviti profanim stvarima, poput polaganja računa za potrošeni javni novac za koji su itekako odgovorni hrvatskom narodu.

No vjerujemo također, u odlučnost predsjednika Vlade kako će se hrvatska Vlada itekako pozabaviti DEMONTIRANJEM KRIMINALA U HAVCU, jer im je to naprosto dužnost, a nama hrvatskom narodu to na kraju krajeva jamči Ustav i Zakon o Vladi Republike Hrvatske.

Prisega Predsjednika i članova vlade glasi:
‘Prisežem da ću dužnost člana Vlade savjesno i časno obnašati, poštivati Ustav, zakone i pravni poredak, te se zalagati za svekoliki napredak Republike Hrvatske’.

– Dakle, vratimo se na spin ove današnje male družine koja priredi igrokaz kod predsjednika Plenkovića hrvatskoj javnosti.

Ne potcjenjujte zdrav razum hrvatskog naroda, naravno da nikada nije bio upitan opstanak hrvatskog filma, kako to lijepo na kraju priznao Ogresta, jer zna on jako dobro koliko je izvrsnih filmova snimljeno bez ijedne kune državne potpore, kao što zna i kako hrvatski film u novijoj povijesti nije dobio glavnu nagradu niti na jednom A festivalu koji se “broje” i jamče prestiž i kvalitetu. Nije bila upitna niti kinematografija barem što se aktivnosti hrvatskih branitelja tiče. Jedino što je upitno jest rješavanje i procesuiranje kriminala i korupcije u HAVC-u, što ministrica Obuljen i dalje naziva “sitnim nepravilnostima koje su većinom riješene”.

Sramotno ministrice, sramotno. Jeste li zaboravila riječi prisege? Kako očita i namjerna kršenja zakona možete nazvati sitnim nepravilnostima? Jeste li doista predsjednika Vlade upoznali sa stvarnim problemima? S ovim izmišljenim jeste, to smo čuli. Kako možete opravdavati očito kršenje članka 9. Zakona o audiovizualnim djelatnostima.

Zar doista mislite kako ćete retrogradnom primjenom izmjena i dopuna Zakona o audiovizualnoj djelatnosti abolirati sadašnje prekršitelje zakona? NEĆE PROĆI! Nećemo dopustiti da izvrćete ruglu sustav za koji su hrvatski mladići i djevojke žrtvovali život. Zakon možete mijenjati, ali ne ismijavajte sustav, nemate pravo na to, jer nećete i ne smijete imati nikakvu podršku za tako nešto.

Nije li se gospodin Plenković ipak ogradio od Vas time što nije sudjelovao na vašoj zajedničkoj tiskovnoj konferenciji na kojoj je zamjetno, koliko malo mikrofona, toliko mnogo nervoze, očite neugode, kršenja ruku i lupkanja prstima po staklenom stolu kroz koji smo vidjeli nervozan rad nogu. Gospodo niste nešto bili uvjerljivi koliko god svi skupa pokušali održati neko iznuđeno dobro raspoloženje, vaša lica odavala su ipak nešto posve drugo.

Zapravo od svih njih Tamara Babun je bila najelokventina i ponovila ono što sam sinoć rekla u emisiji ‘Svakodnevica’, a tiče se mogućnosti mladih. Svaka čast konačno jedna normalna objektivna i afirmativna osoba.

I za kraj, ponavljam, drago mi je što je predsjednik Vlade konačno ovoj družini zajamčio kako se neće demontirani ono što se nije niti namjeravalo demontirati. No ono što je dužnost predsjednika i svih članova Vlade jest odgovornost za demontažu kriminala i korupcije, sada u HAVC-u.

Pa gospodo izvolite, red je na državnim institucijama, radite svoj posao”, kaže Zorica Gregurić.

Izvor: Braniteljski portal

2 comments

  1. Sharp Shooter

    Svileni će zaštititi ubuljenu mu Obuljenku jer je on stečajni upravitelj RH, instaliran za taj veleizdajnički posao iz Bruxellesa i Buzina. Stečaj treba provesti nad nacionalnom efektivom Hrvata, treba nas svesti na “euROPSKU multi-kulti dimenziju”. Ni on a ni predsjednica (ona jedno priča na radost domoljuba, a sasvim drugo radi-supotpis za notornu četnikušu Pusić za kandidaturu u UN sve govori!) ne mogu se ili ne žele odmaknuti od paradigme Balkana i svega negativnog što balkanizam predstavlja. Samo im pogledajte savjetnike, sve kandidati za LUSTRACIJU. Oni nisu hrvatska već jugohrvatska vlada. Posebno ministri iz kvote Mosta kao udbaškog projekta, zastavnik Džemo, Šeprtlja.. Dokazani jugofili.

  2. Sidland

    Izbaciti vili Matulu i ostale petokolonase s državne sise , pošto je hrvatska demokratsko društvo neka snima i glumi gdje god hoće , ali bez našeg novca

Odgovori

Skip to content