Peticiju “Zaustavimo financiranje vrijeđanja Hrvata i RH iz naših džepova!” u par dana potpisalo skoro 14 000 građana!

Foto: Fah

U samo četiri dana skoro 14.000 građana potpisalo je peticiju ‘Zaustavimo financiranje vrijeđanja Hrvata i Republike Hrvatske iz naših džepova’!

Ukoliko se još uvijek niste potpisali, možete to odmah učiniti OVDJE.

“Molimo Vas da ovu peticiju proslijedite svim svojim kontaktima jer se njihov – naš – novac izdvaja za financiranje vrijeđanja Hrvata i Republike Hrvatske – svaki mjesec 280.000 kuna! Dajmo svima priliku da se izjasne protiv takvog trošenja njihovog novca i nesnošljivosti!”, poručuje udruga U ime obitelji.

Tjednik Novosti se financira iz programa Savjeta za nacionalne manjine za promicanje kulturne autonomije, odnosno kulture, običaja i jezika srpske nacionalne manjine. Međutim, umjesto da je taj novac pozitivno upotrebljen za promicanje kulture, običaja i jezika srpske nacionalne manjine, on je zloupotrebljen za političke obračune s neistomišljenicima i uvrede na račun Hrvata i Hrvatske, što se može vidjeti iz brojnih primjera tekstova objavljenih u Novostima:

  • „Znanstvenici su, hvale se, čak i slijepom crijevu našli razlog postojanja, a za hrvatsku se suverenost, eto, do danas ne zna čemu služi, čak ni postoji li.“ (Novosti, 20. 1. 2017.)
  • „Nema, eto, identitetski sluđenijeg i sje******eg naroda od Hrvata. Ne znaju oni ni koje im je prvo polje na grbu, ni koji im je zapravo grb na zastavi, ni koja im je onda zastava države, ni koja im je uopće država.“ (Novosti, 2. 12. 2016.)
  • „Šupačka Hrvatska je nacionalna država Šupaka i njihov servis.“ (Novosti, 27. 5. 2016.)
  • „Neka se, za primjer, crkva povuče iz škola skupa s talibanskim vjeronaukom, neprosvijećenim vjeroučiteljima, idiotskom mizoginijom, smrdljivim nacionalizmom i pokvarenim revizionizmom koji je crkvene prostore otvorio skoro svakoj ustašoidnoj budali. Odje***e.“ (Novosti, 13. 1. 2017.)

Prema kriterijima natječaja po kojemu su dodijeljena sredstva za Novosti (točka 16.), stoji da će onima koji promiču netolerantnost prema bilo kojem manjinskom ili većinskom narodu biti zabranjeno prijavljivati se na isti natječaj na tri godine , što je u skladu s praksom Europske unije koja ne dozvoljava trošenje državnog novca za širenje netolerancije.

Uz to, upozoravamo i na sukob interesa u kojemu se nalazi g. Milorad Pupovac koji je 1) predsjednik SNV-a koje izdaje Novosti 2) član Savjeta za nacionalne manjine koje raspodjeljuje sredstva za tiskanje Novosti 3) član Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina kojemu Savjet podnosi Izvještaj o trošenju novca.

Potpišite ovu peticiju i zatražite od Savjeta za nacionalne manjine da se poštuju kriteriji natječaja, da se zaustavi financiranje vrijeđanja hrvatskog naroda i Republike Hrvatske iz Vašeg džepa – 280.000 kuna mjesečno! – i od saborskog Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina da održi hitnu sjednicu Odbora na temu zlouporabe sredstava namijenjenih srpskoj nacionalnoj manjini.

Izvor: narod.hr

1 comment

  1. Nada

    Potpisite, pokažite hrabrost i zastitite ponos i pravo na domoljublje.

Odgovori

Skip to content