BUJANEC Pitanje za Orepića: Kada će biti uhićeni autori četničkih grafita iz Osijeka?

Na svom facebook profilu Velimir Bujanec je postavio zanimljivo pitanje ministru Orepiću, koje ima posebnu težinu u kontekstu nedavnog događaja kad je u Vukovaru osvanuo grafit pod kojim piše “srpsko obiteljsko stablo”, a što je ministar Orepić odmah osudio. Evo što je Bujanec pitao ministra:

“PITANJE ZA MINISTRA OREPIĆA: KADA ĆE BITI UHIĆENI AUTORI ČETNIČKIH GRAFITA IZ OSIJEKA?
Ne ulazeći u pozadinu vukovarskog slučaja i bez ikakve namjere da nešto relativiziram, ipak ne mogu ne primjetiti dvostruka mjerila – pa ću Mostovog ministra policije upitati: Zašto je u slučaju četničkih natpisa na osječkom groblju izostala ovako promptna reakcija policije? Kako to da tada nismo vidjeli nikakav post na fejsu? Gdje su počinitelji? Jesu li uhićeni i ako nisu – zašto nisu?! Od nastanka ćirilićne poruke “KLAT ĆEMO HRVATE” prošlo je točno pola godine, je li gospodin ministar prespavao svo to vrijeme?!
U međuvremenu, “Delije” su išarali i legendarni grafit “OSIJEK – NEPOKORENI GRAD” – opet agresorskom ćirilicom… Policija ni njih nije pronašla, kao ni zločinca koji je u Vukovaru oskrnavio spomenik HOS-ovcu Velimiru Đereku, a milicijski sin koji je na glavi Jean Michel Nicoliera crvenom bojom označio mjesto na kojem je dobio četnički metak, prošao je, navodno, tek sa prekršajnom prijavom… Dvije godine stariji klinac iz Vukovara zaradio je kaznenu prijavu, a “plakati” koje je navodno lijepio, u vodećim medijima uvećani su kao da je riječ o megaboardima, a ne svinjariji A4 formata, čiji su sadržaj svi osudili.
Ne branim nikoga, niti mi to pada na pamet, ali evidentno je da je Hrvatska Hrvatima u Istočnoj Slavoniji maćeha, a nekima drugima – majka (iako je oni uopće tako ne doživljavaju).
P.S. Pitanje i za Srđana Milakovića: Kada ćeš osuditi četničke grafite iz Osijeka, kao što su hrvatski političari osudili naljepnice sa vukovarskih autobusnih stanica?!”, napisao je Bujanec.

PITANJE ZA MINISTRA OREPIĆA: KADA ĆE BITI UHIĆENI AUTORI ČETNIČKIH GRAFITA IZ OSIJEKA?Ne ulazeći u pozadinu…

Gepostet von Velimir Bujanec am Sonntag, 26. Februar 2017

Odgovori

Skip to content