IMAO JE DOBAR RAZLOG: Steve Jobs svojoj djeci nije dao da koriste iPad

Prije sedam godina Steve Jobs stajao je na pozornici priredbe koju je organizirao Apple i predstavljao dotad neviđenu napravu, iPad. Opisao ga je kao nevjerojatan uređaj koji će poslužiti kao alat za edukaciju, omogućiti ljudima da surfaju internetom, gledaju videa i komuniciraju s drugim ljudima. Ukratko, iPad je predstavio kao najbolji uređaj do tada.

“Ono što ovaj uređaj čini je izvanredno. To je najbolje iskustvo korištenja interneta koje ste ikad imali. Fenomenalno je vidjeti cijelu web-stranicu na ekranu osjetljivom na dodir. Puno bolje od laptopa. Puno bolje od pametnog mobitela”, rekao je.

Dvije godine kasnije novinari su ga pitali: “Vaša djeca zacijelo jako vole iPad?”, a njegov odgovor bio je potpuno neočekivan.

“Zapravo, u našoj kući djeci ne dopuštamo da koriste iPad. Mislimo da je za njih preopasan”, rekao je tada.

Razlog zbog kojeg su on i supruga donijeli tu odluku bilo je to što su shvatili koliku ovisnost iPad može stvoriti, posebice jer doslovno briše potrebu da se izađe iz kuće i razgovara s ljudima, piše Tech Insider.

Čak i ako izađete s iPadom van, velika je vjerojatnost da će vas “vući” te da nećete odoljeti da ne zavirite na internet nakratko. Britansko-američki novinar Nick Bilton tvrdio je i da je Jobs svojoj djeci ograničavao upotrebu interneta, a vrijeme su provodili u druženju i učenju.

Izvor: index.hr

2 comments

  1. Rudolf

    Profit, no u njegovom slučaju /iako ga osobno ne poznajem/ rekao bi rivalstvo s Bilom.Ipak je to kod “vizionara-naučnika” prejaka droga.Pa sjetimo se da je sve što se iz mislilo na dobrobit čovječanstva, na nesreću i očaj (npr.Nobel) u konačnici najviše koristi protiv čovječanstva.U gore navedenom članku iznesene su činjenice koje su “kamilica” u odnosu na mnogo gore posljedice,a ima ih napretek.

  2. Nada

    A zašto ga je dao čovječanstvu ako je bio toliko human trebao nam je tu tajnu otkriti kad nas je onecistio

Odgovori

Skip to content