ILČIĆ DAO OSTAVKU, HRAST NAPUŠTA HDZ? ‘NE ŽIVE KRŠĆANSKE VRIJEDNOSTI’

Čelnik stranke Hrast i udruge Grozd Ladislav Ilčić na nadolazećim lokalnim izborima kandidirat će se za gradonačelnika Varaždina, objavio je danas na press konferenciji. Potvrdio je i da je daje ostavku na svoju funkciju posebnog savjetnika za ljudska prava ministra vanjskih poslova Davora Ive Stiera.

“Danas nije popularno govoriti o obiteljskim vrijednostima. Postiji jedna vrlo agresivna mreža lijevih medija i struja koji loše govore o vrijednostima. U demografskoj obnovi su nužne obiteljske vrijednosti. Zato smatramo da je uloga HRAST-a vrlo bitna tu”, rekao je Ilčić.

“Zato ću se kandidirati za gradonačelnika Varaždina. Već sam se prije kandidirao. Paralelno s mojim dosadašnjim poslom savjetnika kod ministra Stiera, ne mogu raditi istovremeno dva posla. Zato dajem otkaz na toj poziciji i usredotočit ću se samo na kandidaturu. Podnio sam zahtjev za ostavku, zahvaljujem se gospodinu Stieru, lijepo smo surađivali “, dodao je.

Otkrio je i da radi na stvaranju nove političke opcije, moderne desnice

“Objavljujem i stvaranje nove političke opcije, jedne nove, moderne desnice. Neki od vas će interpetirati da sam protiv reforme. Nisam, ali nema veze. Hrvatskoj politici nedostaje iznošenje istine. Nužno se mora govoriti istina i želimo oformiti političku opciju koja zbog političkog korektivizma neće muljati i lagati“, rekao je Ilčić.

HRAST se ponovo pokazao principijelan

“Da nam se sviđa kandidat HDZ-a mi bismo išli s njim. Ali u Varaždinu, stranka koja se poziva na demokršćanstvo ima kandidata koji živi potpuno suprotnim načinom života”, rekao je

Iako to nije napomenuo javnosti je poznata činjenica da je kadidat HDZa za gradonačelnika Varaždina deklarirani homoseksualac.

“HRAST se ponovo pokazao principijelan, ne želimo podržati kandidate HDZ-a jer ne žive kršćanske vrijednosti. Spreman sam odreći se honorara i odrekao sam ga se. Mogao sam primati honorar sljedeće četiri godine, što bi vjerojatno većina političara napravila”, rekao je Ilčić.

“Vjerujem da će svi portali koji su u naslov stavili da primam 10,000 kuna za posao savjetnika, sada staviti da ne primam”, dodao je Ilčić.

OVDJE pogledajte video.

Izvor: priznajem.hr

Odgovori

Skip to content