OLIVER NEĆE U SRBIJU

Nije neuobičajeno da se izvođači hrvatske glazbene estrade okreću istočnom tržištu i preko granice traže svoju publiku dok kod nas jača trend narodnjačke glazbe. U Srbiji, Crnoj Gori i Sloveniji je izgleda lakše zaraditi te proširiti publiku, iako je takav pristup je za dio izvođača značio gubitak dijela domaćeg slušateljstva, piše Slobodna Dalmacija.

Ipak, rizik se nekima isplatio, barem financijski, jer je velike dvorane izgleda lakše napuniti nego li na domaćem terenu.

– Severina, Tony Cetinski i Petar Grašo vani dobivaju između 10 i 20.000 eura po nastupu – kaže za tportal splitski menadžer Ivan Bubalo, dok je menadžer Zoran Škugor istaknuo:

– Izvan granice odlaze prvenstveno jer su traženi i dobro plaćeni te tako smanjuju broj nastupa po Hrvatskoj kako publici ne bi dosadili – smatra Škugor.

No iako se brojni ne ustručavaju ‘iskušati’ novo tržište, postoje oni koji su odlučili da u Srbiji neće nastupati, poput Olivera Dragojevića i Miše Kovača.

– Bilo mi je ponuđeno 50.000 eura da dovedem Olivera u Beograd za solo koncert na Marakani. Normalno da ga nisam ni zvao jer sam bio siguran da će odbiti ponudu – ustvrdio je Škugor, iako Dragojevića bez obzira na to u Srbiji rado slušaju.

– Divim mu se jer je jedini razlog zbog kojeg tamo ne ide riječ koju je dao. Svaka mu čast – poručuje pak Bubalo, a prenosi slobodnadalmacija.hr.

 

Odgovori

Skip to content