KAKVA UVREDA Šprajc o partizanskim žrtvama: “To su leševi domaćih izdajnika”

RTL za žrtve jama u Gračanima koristi retoriku njihovih ubojica: „okupatori i domaći izdajnici“

Ministarstvo hrvatskih branitelja počelo je u ponedjeljak terenska istraživanja i probna iskapanja žrtava Drugoga svjetskog rata i poslijeratnog razdoblja u zagrebačkom naselju Gračanima, gdje su prilikom radova za sljemensku žičaru pronađene kosti.

O svemu je izvjestio i Zoran Šprajc, RTL-ov novinar i voditelj emisije RTL Direkt, a na njegovu skandaloznu izjavu reagirao je potpredsjednik HHO-a Igor Peternel na svom Facebooku.

Šprajc je, naime, govoreći o iskapanjima u Gračanima, kazao kako je “počela potraga za navodno masovnom grobnicom hrvatskih i njemačkih vojnika, dakle za leševima okupatora i domaćih izdajnika“.

Peternel je snimku skandalozne izjave objavio na društvenim mrežama uz žestok komentar.

“Neću komentirati jer nisam sklon autocenzuri pa bih mogao svašta napisati! Ako vam se ne sviđa, pišite upravi RTL-a. Možete i Mirjani Rakić! Možda RTL dobije zabranu emitiranja na tri dana!”, napisao je Peternel, podsjetivši na situaciju kad je predsjednica Vijeća za elektroničke medije Mirjana Rakić zabranila televiziji Z1 rad na tri dana zbog izjave Marka Juriča o četnicima u Srpskoj pravoslavnoj crkvi.

OVDJE možete pogledati video.

Izvor: ovdje

Odgovori

Skip to content