PISMO BRANITELJA: Politika d.o.o. tvrtka je koja se bavi proizvodnjom obećanja, obmana, pronevjera…

Hvaljen Isus, Marija i Josip… Hrvatice i Hrvati.

KONZUM u stečaju, pa što koga briga jesmo li ga mi svojim odlukama i postupcima doveli u stečaj? Nismo.

No u stečaju je i Hrvatska Vlada d.o.o… Ista je to firma, iste gazde, isti menadžeri. Mnogi se danas čude k`o pura glisti što se zbiva sa Todorićem i Konzumom, a ne vide jadni kako se isto već desetljećima događa i sa Hrvatskom državom jer ju “Hrvatska Vlada” d.o.o prezadužuje.

Ide Hrvatska d.o.o u bankrot namjerno,bez obzira bili joj na čelu crveni ili plavi drugovi iz Komiteta u liku SDP-a ili HDZ-a. E, tu sebe već možemo smatrati krivcima, u toj Hrvatskoj Vladi d.o.o mi biramo menadžere, i upravu te za to biranje i upravljanje snosimo posljedice i odgovornost kao narod.

Upozorili smo na to još prije nekoliko godina,upozoravamo svakodnevno…no badava, narod vjeruje Mislavu Bagi, Zoranu Šprajcu, Vesni Pusić, Andreju Plenkoviću, Zoranu Milanoviću, svim tim menadžerima prije nego nama. Vjeruje onima koji ga vode u stečaj od izbora do izbora, a ne svojim ratnicima.

Vjeruje djeci i slugama Zidara, a ne djeci iz obitelji Tesara, zato nam i je kako nam je, kad državu vode oni koji nisu BOGU VJERNI – ZA DOM SPREMNI.

„POLITIKA“D.O.O

Jeste li svjesni kako je nastala tvrtka koja upravlja našim svakodnevnim životima, društvo s ograničenom odgovornošću i kako našim životima putem nje upravlja(ju) politika i politički menadžeri….?

Tvrtka

Naziv: VLADA REPUBLIKE HRVATSKE

Puno ime:

Pravni oblik:

Adresa: Trg Sv. Marka 2

Pošta: 10000 Zagreb

MBS:

OIB: 64434885131

url: http://www.vlada.hr

primarna djelatnost: 84.11 – Opće djelatnosti javne uprave

Kad biste upitali naše stare po slavonskim selima šta je to politika, iz topa bi Vam stare majke odmahujuću glavom,namještajući maramu kazale „ Man` se toga sinko „pulitika“ ti je kurba, u tu ti pulitiku iđu oni koji ne znadu ništa radit…“

I to bi bila gorka istina tu kod nas u napaćenoj zemlji Hrvatskoj u kojoj svega ima osim sposobnih političara i zdrave pameti…..

Al` hajdemo redom…

U posljednjih 15 – 20 godina politika je postala najunosniji posao , „business“ u kojem se najviše novca okreće, u kojem se ništa ne stvara a dobivaju najveće plaće,benificije i sinekure. I čim tako politika više nije stvaralačka ideja nego skup praznih riječi, mrtvih slova na papiru o kojima Vam zbore oni koji gotovo da nikada u životu ništa nisu sami stvorili, proizveli ili pak zavrijedili svojim radom u nekom realnom sektoru, ona posta je roba a svaka roba ima svoju kupovnu i prodajnu cijenu. Politka se u Hrvatskoj ponajviše plaća valutom zvanom škude..Judine škude.

U početku bijaše riječ… riječ je Gospodnja, a onda Bog započe stvaranje….

I u politici u početku bijaše riječ, zove se „Predizborno obećanje“ i u mom životu od kada sam postao politički svjestan i savjestan sve uglavnom ostaje na tome pred-izbornom obećanju, nakon izbora više sa Vama ne kontaktiraju, niti Vas trebaju oni koji su Vam sa malih ekrana, radio postaja, raznih skupova izricali ta i takva pred-izborna obećanja jer predizborni folklor je prošao, oni su dobili ono što su trebali. Dobili su Vašu ovlast kako bi svakodnevno upravljali Vašim životima o Vašem trošku….i tako četiri duge godine… Do njih se više ne može doći i upitati ih „ Hej ! halo gospodine ! Što je sa onim što ste nam obećali, znate onomad dok ste nas vabili neka glasujemo za Vas i vašu stranku, jer rekli ste da će nam biti bolje….nama nije bolje pa eto da Vas pitamo kad ćete izvršiti obećano…“ Ne, ne dragi moji kad prođe predizborni folklor i kad dobiju (uglavnom na obmanu i prijevaru) ono što im treba: Vaše povjerenje i glas, do njih se više ne može doći…

Između Vas i njih su saborske straže, tjelohranitelji a ako im poželite javno i grupno postaviti gdje god pitanje ispred zgrada u kojima stoluju „Radeći“ za Vaše bolje sutra onda između Vas i njih stoje kordoni policijskih snaga.

Zaboravili ste kako oni žive od legalnih, legitimnih ozakonjenih obmana i prijevara koristeći se tvrtkom, firmom „ Politika“d.o.o u kojoj oni vladaju a Vi joj služite. U kojoj oni za svoj dobrostojeći život od Vas bivaju plaćeni, a Vi što Vi imate od toga? Razmislite stoga kome ćete dati svoje povjerenje svoj glas…Izreka kaže: „Prevari me jednom tvoja sramota, prevari me dvaput sramota je moja“… Na to mogu samo reći: „Sram nas bilo“.

U politici sve započinje riječju, obećanjem, načelima, programima u koje se kunu kako će baš Vama njihova obećanja, programi unaprijediti i poboljšati svakodnevni život… No nakon toga iskutvo mi je pokazalo nema stvaranja. Postoje samo međustranačke trgovine, prepucavanja, zaduživanja, jalove rasprave, promašene investicije, dizanje kredita u Vaše ime, skupi automobili, duboki tepisi, besplatan život za političke menadžere, „obećanoviće“ koji slatkim riječima, lažnim obećanjima govoreći Vam ono što želite čuti, crpe i iskorištavaju Vaše živote kako bi oni živjeli ponajbolje, na visokoj nozi, elitistički bez osjećaja pripadnosti kako su nekada i sami bili Vi, kako su bili narod.

I dok su oni tako osnovali svoju tvrtku „Politika“ d.o.o, tvrtku koja se bavi proizvodnjom obećanja, obmana, pronevjera, dugova. Tvrtkom koja upravlja svakim trenutkom Vašeg života krojeći zakone, uredbe, naputke kojima štite svoje pozicije unutar institucija kojima upravljaju, institucija zbirnog naziva Republika Hrvatska. I ne, neka ne bude zablude oni ne upravljaju državom, jer države nema. U državi, posebice nacionalnoj ti i takvi ne bi bili to što jesu , državu se voli, vodi, njeguje i čuva…za nju se diše, za nju se gine. To čine svi oni koji drže do svoga imena, imena svojih predaka i imena svoje države. Država ste Vi, oni Vama ne upravljaju, oni Vas obmanjuju, lažu i Varaju… I tako ostaju, i tako opstaju.

Svojim su lažima opetovanim obmanama, neispunjenim obećanjima, šupljim retorikama, praznim pamfletima i jalovim programima zgadili javne posle svim mladim ljudima. Svima onima koji bu činili, radili, trsili se i trudili ne obećavati nego raditi. Onima koji narodu neće govoriti ono što želi čuti, već ono što po istini stoji.

U tom začaranom krugu pred-izbornih mijena zure ista lica i ista imena.

Zato dobri moj i pošteni puče, promislite dobro što Vam želim reći…

Sad valjda znate kome glas svoj dati, i po Božjoj volji i savjesti svojoj uzmite „Penkalo“ i glasujte tako, završite slučaj nek’ potezom Vašim odlete u stečaj….

IZAĐITE NA IZBORE ! IZAĐITE I (IZ)BORITE SE !

BOGU VJERNI – ZA DOM SPREMNI !

Autor: Mario Maks Slaviček

Izvor: ovdje

Odgovori

Skip to content