STRUČNI SKUP: Kršćanski utemeljen spolni odgoj i prirodno planiranje obitelji

Poštovani,
Udruga za cjeloviti spolni odgoj Teen STAR i Centar za
prirodno planiranje obitelji u suradnji sa Splitsko-makarskom nadbiskupijom
u Splitu organiziraju dva događaja.
Srdačno Vas pozivamo da ih uveličate svojom nazočnošću:

1. U subotu 1. travnja (9-12.30h) u Centralnom bogoslovnom sjemeništu u Splitu održat će se stručni skup “Gdje i kako je moguće provesti kršćanski utemeljen spolni odgoj s mladima u župi i školi?”. 

Sve je veća potreba za odgojem mladih za zdravu spolnost, pravu ljubav i vrijednost braka i obitelji. Djeca i mladi su danas od najranije dobi izloženi medijima i liberalnim stavovima, dok se kod kuće i u Crkvi o tim temama premalo s njima razgovara. Razmotrit će se mogućnosti i iskustva provođenja programa Teen STAR u župama i zajednicama, te mogućnosti spolnog odgoja u školi u sklopu vjeronauka i ostalih školskih predmeta i međupredmetnih tema.

Stručni skup je namijenjen: postojećim voditeljima programa Teen STAR, vjeroučiteljima i ostalim nastavnicima, roditeljima, mladima, djelatnicima u pastoralu i angažiranim suradnicima u župama i zajednicama, te svima ostalima koje zanima aktualna tema spolnog odgoja mladih.

Predavači: Kristina Pavlović, prof. i Ladislav Ilčić, prof., voditelji udruge Teen STAR i Glas roditelja za djecu – GROZD

Najava dolaska: na info@teenstar.hr.

2. Taj isti dan, u subotu 1. travnja (16-19h), također u Splitu, započinje 9-satna edukacija iz plodnosti i prirodnog planiranja obitelji. Nastavlja se 3. i 4. travnja navečer (18-21h).

Poznavanje znakova vlastite plodnosti za svaku ženu ili djevojku predstavlja dio poznavanja i poštivanja same sebe. Bračnom paru suvremeno znanje o plodnosti omogućuje da planira obitelj na prirodan, jednostavan i djelotvoran način, a koji uz to pospješuje njihovu međusobnu ljubav i ljubav prema djeci. Bit će govora i o problemima i liječenju neplodnosti.

Edukacija je namijenjena: svim supružnicima i zaručnicima, djevojkama i mladićima, te osobama angažiranim na području braka, obitelji i mladih. 

Prijave i informacije: do 31.3. na stranici Centra za prirodno planiranje obitelji www.ppo.hr.

Veselimo se Vašem dolasku,

srdačan pozdrav, 

Kristina Pavlović i Ladislav Ilčić

Odgovori

Skip to content