VOJISLAV ŠEŠELJ: S Rusijom možemo vratiti Kosovo, Crnu Goru i Republiku Srpsku

Predsjednik Srpske radikalne stranke (SRS) i kandidat na predsjedničkim izborima u Srbiji Vojislav Šešelj poručio je u subotu da samo on može pobijediti Aleksandra Vučića i da će, ako postane predsjednik, pokušati skrenuti Srbiju s puta pridruživanja Europskoj uniji i usmjeriti je na integraciju s Rusijom.

“Samo integracija s Rusijom nama pruža ozbiljne šanse za izlazak iz krize, socijalne bijede i rješava nam probleme obrane. Europska unija nas je učinila golima i bosima”, rekao je Šešelj na predizbornom skupu radikala u Beogradu.

“Ako uđemo u EU bit će to bez Vojvodine, Republike Srpske i Raške (Sandžaka), a ako uđemo u savez sa Rusijom, onda jednog dana možemo vratiti ono što je izgubljeno, prije svega mislim na Kosovo, Republiku Srpsku, Crnu Goru,”, rekao je Šešelj i poručivši da će, postane li predsjednik, ponovno otvoriti “pitanje okupacije Srpske krajine”.

Šešelj je poručio i da Srbija ne treba postati tampon zona za izbjeglice i migrante jer je “to je potpuna propast za Srbiju”.

“Ja ću se kao čuvar ustava maksimalno zalagati da se naše granice osiguraju. Bodljikavom žicom nije dovoljno, minskim poljima, ali nitko ne može protuzakonito ući na teritorij Srbiju”, citiraju beogradski mediji Šešeljev govor pristašama na predizbornom skupu u središtu Beograda.

Vojislav Šešelj jedan je od 11 kandidata za predsjednika Srbije, a dosadašnje ankete najveće izglede u pobjedu daju aktualnom premijeru Aleksandaru Vučiću, kandidatu vladajuće koalicija predvođene Srpskom naprednom strankom (SNS) koje je Vučić predsjednik.

Na predsjedničkim izborima 2. travnja sigurno bi glasovalo 53,8 posto birača, a po istraživanju provedenom od 8. do 18. ožujka polovicu ukupnog broja glasova osvojio bi kandidat vladajuće koalicije na čelu sa Srpskom naprednom strankom i njezin predsjednik Aleksandar Vučić.

Prema zadnjim objavljenim istraživanjima, Vučić bi na predsjedničkim izborima u Srbiji pobijedio i u slučaju da bude potreban drugi izborni krug, a najbolje plasirani protukandidat s 12,5 posto glasova bio bi donedavni pučki pravobranitelj Saša Janković kojeg je kandidirala skupina građana “Za Srbiju bez straha”.

Slijedi u javnosti najatraktivniji pretendent na mjesto šefa države Luka Maksimovićalijas Ljubiša Preletačević Beli s 11,9 posto glasova. Za bivšeg šefa diplomacije Vuka Jeremića glasovalo bi 7,2 posto birača, a za vođu radikala Vojislava Šešelja 7,1. Ostali kandidati osvojili bi manje od pet posto glasova.

U izbornoj utrci za predsjedničke izbore 2. travnja sudjeluje 11 kandidata, a za 6.724.172 birača, koliko ih je na službenom popisu, bit će tiskano 6.757.793 glasačka listića.

Petogodišnji mandat aktualnom šefu države Tomislavu Nikoliću istječe u svibnju.

Izvor: Hina/kamenjar.com

7 comments

  1. Vera Lubicic

    Samo Seselj Srbima Sere; jer ta budala i maglomanijak zivi u 21 stoljecu, a misljenja od 19 stoljeca(velika usta sa malo pameti)

  2. Mario

    Kakav bi bio Balkan bez sesalja i njemu slicnih gadova?Jer ukoliko postane predsednik,mi ce mo morati da stanemo na branik domovine kao udarna snaga u borbi za nezavisnost HR.

  3. foringas

    Obistinit će se predskazanje one Ruskinje Vange koja je predvidjela da će u Europi doći do ratova, .. .. i da će Srbija ostati u okvirima `Beogradskog pašaluka´.
    Onda će tebi ostati da rasporediš Krajinu, Kosovo i Crnu Goru unutar tih granica =D

  4. mate

    Jebem mater svim četnicima a vratiće si jedino govna koja izaseru…

Odgovori

Skip to content